رکود هتلداری به دلیل تداوم عملکرد زیان‌بخش در حوزه گردشگری است
رییس هیات مدیره اتحادیه هتل‌های استان تهران در گفت و گو با هنرنیوز؛
رکود هتلداری به دلیل تداوم عملکرد زیان‌بخش در حوزه گردشگری است
 
تاريخ : دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۱۰
رییس هیات مدیره اتحادیه هتل‌های استان تهران گفت: به دلیل قدمت و فرسودگی غالب هتل‌ها فاقد شرایط و استانداردهای هتلداری هستند.

محمد علی فرخ مهر – رییس هیات مدیره اتحادیه هتل‌ها و هتل آپارتمان‌های استان تهران در گفت و گو با هنرنیوز گفت: ارتباط تنگاتنگ صنعت هتلداری و گردشگری ایجاب می‌کند که برای شناخت جایگاه صنعت هتلداری هر کشور، موقعیت صنعت گردشگری در آن کشور مورد بررسی قرار گیرد. رشد و بالندگی صنعت گردشگری تأثیر مستقیمی بر توسعه صنعت هتلداری دارد.

وی ادامه داد: هر قدر صنعت گردشگری در کشور توسعه یابد، صنعت هتلداری به عنوان زیرمجموعه محوری آن در این رشد سهیم خواهد بود. به همین دلیل کشورهایی که برای توسعه صنعت گردشگری به سرمایه گذاری کلان دست زده‌اند و در برنامه‌ها و اهداف خود به پیشرفت‌های بزرگی نائل آمده‌اند و صنعت هتلداری نیز در آن‌ها پویا و همگام با صنعت گردشگری رشد یافته است.

فرخ مهر بیان کرد: نگرش‌ها، شرایط خاص و عوامل گوناگون داخلی و خارجی برصنعت گردشگری کشور تأثیر می‌گذارند و با وجود ظرفیت و موقعیت ممتاز برای جذب گردشگر، ایران موفق نشده است در میان کشورهای توریستی جهان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه به دلیل ماندگاری عوامل رکود گردشگری و تداوم عملکرد زیان‌بخش آن‌ها، صنعت هتلداری هنوز در شرایط قابل قبولی نگرفته است، بیان کرد:با این وجود هتل‌های ایران از لحاظ ضوابط و استانداردهای درون ساختاری، به دلیل تنگناهای موجود در زمینه استفاده از تکنولوژی روز در تجهیز هتل‌ها، نارسایی در آموزش نیروی انسانی و محدودیت در ارائه خدمات متنوع، دارای ضعف‌ها و کمبودهایی است.

این هتلدار خاطر نشان کرد: هدف اصلی سرمایه‌گذاران در صنعت هتلداری، در حقیقت سرمایه‌گذاری در جهت رشد و توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگر بیشتر به کشور است که موجب اشتغالزایی و ارزآوری و در نهایت تحول و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور خواهد بود. بنابراین گسترش صنعت هتلداری و توسعه دامنه آن به خارج از کشور هنگامی عملی و معقول خواهد بود که این صنعت در داخل کشور در وضعیت مطلوبی قرار گرفته باشد.

وی درباره امکان دریافت گواهینامه استاندارد جهانی توسط هتل‌های ایران گفت: در چند سال اخیر موسساتی که مجوز صدور گواهی ایزو برای هتل‌ها را در اختیار داشته‌اند، نسبت به آماده سازی شرایط در برخی هتل‌ها جهت صدور گواهی ایزو اقدام کرده‌اند. این اقدام معمولاً با کسب موافقت و رضایت بهره‌بردار هتل صورت می‌گیرد لیکن به دلیل قدمت و فرسودگی، غالب هتل‌ها فاقد شرایط و استانداردهای هتلداری هستند.

فرخ مهر اضافه کرد: عدم امکان تامین هزینه‌های سنگین آماده‌سازی و همچنین عدم همکاری مورد نظر از سوی بانک‌ها و موسسات اعتباری وام‌دهنده و وجود مقررات و شرایط سخت در ارائه تسهیلات بانکی ،عملاً زمینه برای تداوم فعالیت موسسات مزبور به استثنای هتل‌های جدید الاحداث فراهم نیست.

حمید طاهری زاد- عضو هیات رییسه اتحادیه هتل‌ها و هتل آپارتمان های استان تهران- نیز با اشاره به اینکه امروزه صنعت هتلداری در جهان به یک صنعت غیر واسطه‌ای در جهت توسعه صنعت گردشگری تبدیل شده است، یادآور شد: کشورهای توسعه یافته، استفاده از ذخایر زیرزمینی و معادن را، راه حل توسعه نمی دانند. البته یکی از راه‌های جذب این نوع سرمایه بزرگ صرف نظر از منابع طبیعی، تاریخی و تفریحی گسترش خدمات در بخش هتلداری است.

وی افزود: ایران از این قاعده مستثنی نیست اما هر چند تلاش مسولین صنعت هتلداری ایران در این زمینه زیاد است اما کافی نیست. عدم نرخ رشد مثبت توریسم و گردشگر در کشور شاهدی بر این مدعا است.

عضو هیات رییسه اتحادیه هتل‌های استان تهران با بیان اینکه برای مقایسه هتل‌های کشورمان با همتایان بین‌المللی دو اصل غیر قابل انکار وجود دارد، اظهار کرد: نخست اینکه هتل‌ها در هر نقطه از جهان به فراخور قوانین حاکم بر آن کشور خدمات‌رسانی می‌کند. لذا پذیرش اصل قوانین هر کشور برای گردشگران بین‌المللی از شروط مهم برای پیشبرد صنعت توریسم و به دنبال آن صنعت هتلداری است.

طاهری زاد تصریح کرد: با توجه به مبنای اسلامی قوانین ایران در مقابل بیش از 4 میلیارد غیر مسلمان جهان بدیهی است عدم وفاق کلی موجبات خدمت رسانی فی مابین هتل‌های ایران و دنیا گردد.

وی اضافه کرد: مسأله دوم این است که پذیرش میهمانان مختلف از اقصی نقاط جهان هر مجموعه فرهنگی-تفریحی و اقامتی را بر آن می‌دارد که با توجه به نیاز مسافرانی که در دیگر نقاط جهان اقامت داشته‌اند نسبت به استاندارد‌سازی جهانی اقدام شایسته نماید. اگر این همسان‌سازی صورت نپذیرد با اعتراض میهمانان مواجهه خواهند شد.

طاهری‌زاد ادامه داد: اما چنانچه میهمانان فقط از هم‌وطنان ما باشند و تنها مقایسه مجموعه‌های اقامتی داخلی صورت پذیرد هیچگونه رقابت و عدم رضایت اعلام نخواهد شد و یقیناً توقف در همان جایگاه موجود آخرین نتیجه است.

وی خاطر نشان کرد: اساساً اعتقاد هتل‌داران در ایران بر این است که با نگرشی مجدد بر جذب توریسم باید نسبت به افزایش هتل‌های داخلی و حتی جذب سرمایه‌های بین‌المللی در این خصوص اقدام کرد.

طاهری زاد بیان کرد: پتانسیل‌های کشور ما قابلیت آن را دارد که برای گردشگران بزرگ و حرفه‌ای جهان بتواند برنامه‌ریزی بلندمدت و کلان نماید و تعداد توریسم را افزایش نماید، بنابراین شایسته است سرمایه‌گذاری در اصل این صنعت به نحوی صحیح صورت پذیرد.

وی تأکید کرد: ما هنوز در کشورهای اسلامی نتوانسته‌ایم به یک فرهنگ‌سازی اسلامی و مشترک در خصوص گردشگری اسلامی دست پیدا کنیم، کشورهای اسلامی در اجلاس سالانه سران اسلامی در این خصوص باید سیاست‌گذاری به نقاط مشترک قابل اجرا برسند.

این هتلدار با اشاره به اینکه ما طبق قوانین کشورمان در سطح نسبتاً بالایی قرار داریم، توضیح داد: تطبیق این جایگاه با هتل‌های بین‌المللی با چارچوب قوانین حاکم تفاوت دارند. این تفاوت و اختلاف نظر و سلیقه، هیچ‌گونه ربطی به خدمات رسانی هتل‌های ایران ندارد. ما منطبق بر اصول کشورمان خدمات‌دهی داشته و رضایت مسافران و گردشگران را فراهم می‌آوریم.

وی اضافه کرد: در خصوص مقایسه با خدمات‌رسانی و کیفیت هتل‌های اروپایی و کشورهای اسلامی هم باید بگویم که جایگاه کشورمان در سطح منطقه و جهان در سطح بالایی قرار دارد. البته شرایط و محدودیت‌ها را هم باید در نظر گرفت.



کد خبر: 31244
Share/Save/Bookmark