محمد برهانی پژوهشگر ادبی از انتشار کتاب «سیری در مکتب مولانا» خبر داد و گفت: من در این کتاب به بررسی عقل و عشق در حکایات مختلف مولانا پرداختم، همچنین «نینامه» که یکی از مهمترین اشعار مولاناست را تشریح و تفصیل کردهام.
وی افزود: در این کتاب اثبات کردهام، که مثنوی معنوی از قول بسیاری از مفسران تفسیر همان ۱۸ بیت «نینامه» است که به صورت داستان آمده است. در واقع مولانا از قالب داستان استفاده کرده تا پیام خود را ارائه کند.
برهانی گفت: همچنین در این کتاب بررسی شده است که روش مولانا در مثنوی در شیوه قصهگویی از روش قرآن گرفته شده است، همانطور که در قرآن گاهی حجوادث اصلی محور قرار گرفته و حوادث فرعی وارد داستان میشود، و در عین حال هدف نهایی دنبال میشود، مولانا نیز در داستانهای مثنوی به همین شیوه عمل میکند.
وی ادامه داد: شناخت انسان با تأکید بر مثنوی دیگر هدفی است که در این کتاب دنبال شده است، مولانا در مثنوی به خودشناسی و انسانشناسی پرداخته است، و به نوعی عقل و عشق را در این میان مطرح میکند، وی دایره عقل را بسیار محدودتر از دایره عشق میگستراند.
برهانی گفت: «سیری در مکتب مولانا» در ۴ فصل با عناوین «انسانشناسی»، «عقل و عشق»، «جوهره حرکت انسان»، «فطرت» از سوی انتشارات آفرینش منتشر میشود.