ارتفاع یاد شده در تمامی این منطقه قابل اجرا نیست
در پی ضوابط جدید ساخت و ساز تا 12 متر در عودلاجان عنوان شد؛
ارتفاع یاد شده در تمامی این منطقه قابل اجرا نیست
 
تاريخ : شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۵۲
محمد ابراهیم لاریجانی گفت: توجه به خواسته های مردم و رضایت ساکنان بافت تاریخی تهران بزرگترین توجیه برای اصلاح ضوابط ساخت و ساز در عودلاجان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در خصوص ضوابط جدید ساخت و ساز تا 12 متر در عودلاجان اظهار داشت: ارتفاع یاد شده در تمامی این منطقه قابل اجرا نبوده و بر اساس بند3 نامه ابلاغی به شهرداری، ساخت و ساز در این منطقه می بایستی طبق طرح تفضیلی، با حفظ کاربری اصلی، حفظ گذر و بر اساس نمای مورد تایید میراث فرهنگی، صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در طرح تفضیلی که در ان الزامات میراث فرهنگی نیز لحاظ شده افزود: در این طرح ارتفاع ساخت بنا با در نظر گرفتن قرار گیری ملک در حرایم آثار تاریخی 7.5، 10.5 متر و در بخشهای فرسوده و غیر تاریخی که عرض گذر مناسب باشد تا سقف12 متر امکان پذیراست.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: تصویب ضابطه ای در سالهای گذشته به مفهوم عدم بازنگری آن ضابطه نیست و وظیفه سازمانهای تخصصی این است که همواره بازنگری قوانین را در دستور کار خود داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه چند سال پیش ضابطه ارتفاع 7.5 متری برای محله عودلاجان بدون اساس علمی و عملی اعلام شدگفت: متاسفانه این دستور العمل نه تنها میراث فرهنگی را حفظ نکرد بلکه موجبات تخریب در برخی مناطق و متروکه شدن آن را فراهم ساخت.

لاریجانی مشکلات مردم محله، عدم رضایت آنها، عدم امکان استفاده از حقوق مالکانه، مشکلات ناشی از بافت فرسوده را واقعیت کنونی محله عودلاجان برشمردو گفت: توجه به خواسته مردم و جلب رضایت ساکنین اصلی ترین توجیه اصلاح ضوابط محله عودلاجان با رویکرد حفظ میراث فرهنگی است.

وی در ادامه با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا باید از ترس انتقادات برخی از کارشناسان، به خواسته های مردم بی توجهی کنیم افزود: با کدام منطق باید یک محله 140 هکتاری را به خاطر حداکثر 10 هکتار محدود کنیم و مردم را از خدمات شهری، مسکن و توسعه محروم نماییم.

لاریجانی با اشاره به اینکه برخی منتقدین حداقل به مدت 15سال است که ازمنطقه بازدید نداشته و با مردم و مشکلات موجود در این بافت از نزدیک برخورد نکرده و آسیب های موجود در بافت اصلی را شناسایی نکرده اند اظهار داشت: این افراد به اثرات ثانویه اصلاح ضوابط که حفاظت واقعی از میراث فرهنگی در آن مستتر است آگاه نیستند.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران قرار است علاوه بر حفظ آثار ثبتی و غیر ثبتی تاریخی و حرایم موجود در این بافت، کاربری اصلی و عرض معابر فعلی گذرهای تاریخی هویت بخشی شده و منطبق با طرح تفضیلی ساخت و ساز در این منطقه در دو، سه و حداکثر چهارطبقه صورت گیرد.

لاریجانی این رویکرد را تدبیر علمی و اجرایی در مدیریت بافت تاریخی و نجات بخشی آثار باقیمانده در محدوده عودلاجان دانست و افزود: عدم اصلاح و بازنگری ضوابط ساخت سازو سخت گیری های بی منطق بافت تاریخی موجود را به بافتی فرسوده تبدیل کرده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران افزود: عده ای از منتقدین به اصلاح ضابطه محله عودلاجان که حداکثر 12 متر است اعتراض می کنند اما، در برابر ساخت و سازهای صورت گرفته بیش از 12 متر و ساختمانهای با ارتفاع 16 و 20 متر در بافت تاریخی سکوت کرده اند. این افراد در حالی از حفظ میراث فرهنگی بجا مانده ازمردمان پیشین صحبت می کنند که این میراث در حال حاضر به صورت آوار بر سرمردمان فعلی خراب می شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه نقد منصفانه قابل توجه است ولی ما در حوزه میراث فرهنگی با عده ای مدعی با ده ها طرح، برنامه و راهکار که قبلأ عهده دار همین وظایف بوده و سمت های دولتی داشته اند طرف هستیم که هیچیک از این طرحها را اجرا نکرده اند گفت: این حال اداره کل میراث فرهنگی استان تهران از نظرات کارشناسی همین دوستان هم بهره مند می شود و خود را ملزم به دریافت نظرات کارشناسی همه مسئولین قبلی و کارشناسان دانشگاهی می داند.

وی موضوع اصلاح ضوابط ساخت و ساز در محله عودلاجان را نتیجه 6 ماه مطالعات کارشناسی و برداشت پلاک به پلاک محدوده 140 هکتاری برشمرد و اظهار داشت جمع بندی نهایی و تصویب ضوابط اصلاحی پس از جلسات متعدد بحث و بررسی در شورای فنی مصوب شده و لازم الاجراست.



کد خبر: 26303
Share/Save/Bookmark