مهم‌ترين اقدام در زيويه رفع خطر است // ضرورت تسهیل مسیر رفت و آمد جهت توسعه گردشگری کردستان
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری كردستان:
مهم‌ترين اقدام در زيويه رفع خطر است // ضرورت تسهیل مسیر رفت و آمد جهت توسعه گردشگری کردستان
 
تاريخ : شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۰
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری كردستان گفت: طرحی برای ثبت جهانی زيويه و غار كرفتو در يونسكو در حال اجراست.



به گزارش هنرنیوز ،امير الهی در جمع خبرنگاران میراث فرهنگی و گردشگری اعزامی به کردستان در باره این موضوع که مهمترین گزینه در گردشگری وجود راه مناسب است و کردستان در این زمینه با داشتن جاده‌های خاکی و نامناسب دچار مشکل شده ،تاکید کرد: با توجه به ظرفيت بسيار بالای زيويه، كرفتو و اورامان در كردستان برای جذب گردشگر، يكی از بزرگترين مشكلات قرار نداشتن آنها در يك محور اصلی است. برای همين، بايد محوری را طراحی كنيم تا اين جاذبه‌ها در مسير قرار گيرند و با هم ارتباط داشته باشند.

مدير کل ميراث فرهنگي کردستان تاکيد کرد: با ايجاد محوری که محيط استان را در بر گيرد، علاوه بر ايجاد رونق و اشتغال در منطقه، توزيع عادلانه ثروت نيز در کردستان محقق خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد :در استان كردستان مهم‌ترين و اصلي‌ترين موضوعي كه بايد به آن فكر شود، محور است. ما بايدمحور اصلي و ستوني داشته باشيم كه اگر از طرف كرمانشاه به سمت همدان شروع كنيم، به مريوان و سنندج مي‌رسيم.

الهی تاکید کرد : این در حالي است كه بين مريوان و بانه در اين استان مسير ارتباطي برقرار نيست. متأسفانه وقتي گردشگر مي‌آيد، به بن‌بست مي‌رسد و برمي‌گردد. براي همين، اصلي‌ترين محور در دستور كار ما ايجاد ارتباط بين مريوان و بانه است.

وی با اشاره به جاذبه‌هاي سقز، بيجار، تخت‌ سليمان و سلطانیه زنجان در اطراف استان كردستان، تصریح کرد: اگر اقداماتی صورت گیرد و این جادبه ها را به هم مرتبط کند، تحول بزرگی در وضعيت گردشگري منطقه ايجاد خواهد شد. بايد بين اين جاذبه‌ها محوری ايجاد شود تا گردشگر راحت سفر كند سپس باید به اطلاع‌رسانی و زيرساخت‌ها بپردازيم.

وي در پاسخ به پرسش هنرنیوز در خصوص تسهيلات در نظر گرفته شده توسط استانداری برای ايجاد محورهای جديد در استان، تصريح کرد: 200 ميليون تومان اعتبار برای مطالعه اين محورها تخصيص يافته است.

مدير کل ميراث فرهنگي کردستان در خصوص برنامه زمان بندی شده برای اجرای محورهای جديد، گفت: اگر اعتبارات کافی در اختيار قرار گيرد، حداکثر ظرف 6 ماه مطالعات ايجاد محورها به اتمام خواهد رسد.

الهی بيان كرد: پس از مطالعه مي‌توانيم به ايجاد زيرساخت‌ها و سامان‌دهي‌ محور و آثار تاريخي بپردازيم و براي جذب سرمايه‌گذاران در اين مسيرها فراخوان دهيم. به‌عنوان نمونه، غار كرفتو به‌عنوان منطقه‌ تفريحي برای سرمايه‌گذاری موقعيت بسيار مطلوبي دارد.



***ضرورت جذب سرمایه گذار خصوصی

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدامات اين اداره برای ایجاد تسهیلات جهت افزايش گردشگران غار کرفتو گفت: امسال در بحث زيرساخت‌سازی غار كرفتو، موضوع سرويس‌های بهداشتی، نورپردازی، مسير رفت‌وآمد به داخل غار، ايجاد قسمت‌های بازديد و تسهيل كردن شرايط داخلی غار با نصب تابلو در دستور كار است. اگر بخش خصوصی برای سرمايه‌گذاری جذب شود، گام مثبتی برداشته می‌شود.



*** 30 میلیارد تومان اعتبار برای رفع خطر از اسکلت هاي موزه کردن کرد

الهی در پاسخ به پرسش هنرنیوز درباره‌ سامان‌دهی اشيايی كه خارج از موزه‌ كرد(موزه‌ مردم‌شناسي كردستان) و در محوطه نگهداری می‌شود، گفت: اين آثار، سنگ‌هايی هستند كه در نظر داريم برای نگهداری آنها يكی از بناها را به‌عنوان موزه‌ سنگ راه‌اندازی كنيم.

وی خاطرنشان کرد :البته قرار دادن اين آثار در فضای آزاد خيلی خطرناك نيست و از نظر حفاظتی نيز اين وضعيت مشكلی ايجاد نمی‌كند؛ اما ما حتما در زمان سرما، آنها را به مكان سرپوشيده‌ای منتقل می‌كنيم، چون بيشترين ضربه در اين زمان وارد می‌شود.

مدير کل ميراث فرهنگي کردستان گفت :اگرچه كوزه‌ها و سنگ‌های قديمی در موزه‌ كردستان چند سالی است كه به همين شكل باقی مانده‌اند، ولی بايد توجه كنيم كه اشياء لعاب‌داری هستند كه تزيينات خاصی دارند و بايد نگهداری آنها در اولويت باشد.

وی همچنین درباره‌ سامان‌دهی سه جسدی كه در موزه‌ كردستان قرار دارند، گفت: اين اسكلت‌ها رفع خطر اوليه شده‌اند، اما در حد ايده‌آل نيستند و اگر قرار باشد، به ايده‌آل برسيم به اعتبار نياز داريم. برای نمونه، ما براي وكيوم جسد هر مرد نمكی در زنجان 30ميليارد تومان اعتبار داشتيم.

الهی ادامه داد:قصد داريم در «خانه‌ كرد» مجتمعی ايجاد كنيم كه موزه‌ باستان‌شناسي باشد که هم اكنون زمين آن خريداری شده است.



***ضرورت مطالعه دقیق وضعیت حمام «حاج صالح»

وی در پاسخ به پرسش هنرنیوز درباره وضعیت حمام «حاج صالح» در سقز كه از سال 1354 زورخانه بوده و سالها است که قرار برتبدیل آن به موزه‌ مردم‌شناسي است ؛ اذعان کرد: اين بنا درگيری و مشكل معارض مالكيت داشته است..

الهی گفت :البته پيش از اين اقدام بايد موضوع آن مطالعه شود كه آيا واقعا می‌توان در اين حمام موزه ايجاد كرد، چون شرايط حمام‌ها خيلی متفاوت است. در اماکني نظير حمام ها به دليل وضعيت رطوبتي خاص و غيره بايد کنترلهاي دقيق انجام شود تا در آينده برای اشياء موجود در موزه مشکلي ايجاد نشود . اين پيشنهاد در گذشته داده شده و نياز دارد يك بار ديگر مطالعه شود.



***مهم‌ترين بحث در زيويه رفع خطر از آن است

مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری كردستان درباره‌ رسيدگی به وضعيت اسفناك زيويه و دلیل قرار گرفتن آن طی سالهای متمادی در وضعیت حفاظت اظطراری نيز بيان كرد: مهم‌ترين بحث در زيويه رفع خطر از آن است، يعنی بايد محافظت شود. اين بنا با ايجاد مرمت‌های خاص رفع خطر می‌شود و در نهايت، پوشش خاص داده خواهد شد.

وی بیان کرد :مهم‌ترين كاری كه در زيويه بايد انجام شود، ايجاد پوشش‌ها و رفع خطر است، چون بناهای اين منطقه خشتی است، بايد به‌طور خاص عمل شود. البته قول‌هايی برای تخصيص اعتبار به اين طرح داده‌اند. ما درخواست اعتبار ميلياردی كرده‌ايم، ولی اين‌كه چقدر تخصيص يابد، مشخص نيست.



*** روستاهاي کردستان و خانه‌های گردشگري

الهی درباره‌ برنامه‌هايی كه برای درآمدزايی مردم روستاهای كردستان به‌دنبال سفر گردشگران در نظر گرفته شده است، تشریح کرد : در روستاهاي اين استان بايد خانه‌های گردشگری ايجاد شود و ما اين كار را آغاز كرده‌ايم. برای توليد و فروش صنايع دستی روستاها و ايجاد خانه‌های گردشگری نيز تفاهمی با بنياد مسكن داشته‌ايم كه اين بنياد بايد اعتباری را تخصيص دهد و روستاها با اين اعتبار براي پذيرايی از گردشگران آماده می‌شوند و در عين حال كه صنايع دستی خود را به فروش می‌رسانند، مردم هم می‌توانند از غذاهای محلی استفاده كنند.

مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری كردستان اظهار کرد :روستای اورامان و پلنگان به‌عنوان مناطق ويژه در دستور كارند، اما روستاهای برجسته‌ ديگری هم هستند كه قرار است، خانه‌های گردشگری و صنايع دستی در آن‌ها ايجاد شود.

کد خبر: 27032
Share/Save/Bookmark