مومنی در نشست رسانهای اعلام برنامههای «خانه آرمانشهر» حوزه هنری مطرح کرد؛/1/
طراحی آرمانشهری بر اساس الگوی اسلامی – ایرانی
تاريخ : دوشنبه ۱ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۴۸
رئیس حوزه هنری گفت:هدف از تاسیس خانه آرمانشهر تحقق ساخت شهرهایی براساس الگوی اسلامی ایرانی است.
به گزارش هنرنیوز در نشست رسانهای که صبح امروز (دوشنبه،یکم آذرماه) در تالار اندیشه حوزه هنری با هدف اعلام برنامههای خانه آرمانشهر حوزه هنری و با حضور محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری و امیر محمد خانی مدیر دفتر آرمانشهر و مشاور حوزه هنری برگزار شد، رئیس حوزه هنری به تشریح ضرورت تشکیل خانه آرمانشهر پرداخت.
مؤمنی با بیان این مطلب که معماری یکی از هنرهای قدیمی است که همیشه در زندگی ما ملموس ، محسوس و کاربردی بوده، اظهار کرد: در روزگار مواجه با مدرنیه و تجدد اغلب سنتها آسیب دیده اما دو چیز بیش از همه مورد غفلت قرارگرفته است.
وی افزود: اولی پزشکی و طب سنتی است . ایران با سابقهای بیش از 2 هزار سال تجربه پزشکی با آمدن پزشکی نوین، طبابت سنتی را به کلی فراموش کرد.
وی معماری را یکی دیگر از مهمترین شاخههای فعال در ایران دانست که به دست فراموشی سپرده شده است.
رییس حوه هنری با اشاره به این که معماری در دنیا موجب فخر ما بوده، تصریح کرد: معماری ایرانی آمیخته به هنر و حکمت در طول سالیان اخیر کاملا فراموش شده و ماامروزه در معماری صرفاً به خانهسازی توجه میکنیم و بنابراین کاملا از اصل معماری ایرانی غافل شدهایم.
مومنی خاطرنشان کرد:معمولاً معماری هر کشور، هویت آن کشور است. معماری پیش از آنکه مأمن و مسکن مردم باشد عملاً نمودی از هویت ملی و بازخورد اجتماعی آن است.
وی گفت: ما فراموش کردیم معماری در روزگار ما نمودی از فرهنگ و هنر ما است.بنابراین ضرورت در حوزه هنری تصمیم گرفتیم در این نهاد هنری به وجه زیبایی معماری توجه شود.
رییس حوزه هنری با اشاره به جایگاه ویژه هنرهای تجسمی در دنیا، معماری را جز این هنرها دانست و تاکید کرد: ما از هنر تجسمی غافل شدیم و در معماری جدید وجه زیبایی شناسی را به فراموشی سپرده و بیشتر به جنبه تکنیکی و صنعتی آن توجه میکنیم.
مومنی ادامه داد: دفتر آرمانشهر با همین هدف تأسیس شد. که علاوه بر مطالعات و پژوهش در این حوزه در کل این هدف را دنبالمی کند که طراح آرمانشهری باشد که با همکاری اساتید و هنرمندان تمام ارزشهای اسلامی ایرانی ما در آن نمود یابد.
وی ساخت شهرهایی براساس الگوی اسلامی ایرانی را امکانپذیر دانست و گفت: این کار خیلی سختی نیست در مالزی هر 2 سال یکبار شهری تأسیس میشود. با امیدواریم با کمک هنرمندان و پژوهشگران و اساتید بتوانیم این مهم را به ظهور برسانیم.