در پی ریزش پل گرگر و نزدیکی به ایام نوروز وسفرگردشگران به شوشتر
پا برجایی پل موقت روی گرگر تا مرداد سال 90
تاريخ : دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۴۷
رییس سازمان میراث فرهنگی گفت :علی رغم پیشنهاد وزارت نیرو، مسولین میراث وقت ، می خواستند خود متولی و مجری مرمت پل گرگر باشند.
به گزارش هنرنیوز ، خبر ریزش پل گرگر در شوشتر بار دیگر صفحهای جدیدی از بیتوجهی متولیان امر به هشدارهای میراث دوستان را رقم زد .کسانی که بارها و بارها از سست بودن برخی از مناطق 13 گانه این سازه تاریخی و احتمال ریزش آن خبر داده بودند اما غفلت مسئولان منجر شد تا بر اثر شدت بارش باران ، قسمتی از پل تاریخی گرگر به عنوان یکی از بخشهای مجموعه سازه های آبی شوشتر فرو بریزد.
در کنار رودخانه گرگر، سازههای آبی و بافتهای تاریخی فراوانی قرار دارد، آثاری که به ثبت جهانی رسیدهاند و حساسیتی نه در حد ملی بلکه در ابعاد جهانی در حوزه میراث فرهنگی ایجاد می کنند.پل گرگر شاهرگ حیاتی شهر شوشتر محسوب میشود .پس از فروریختن بخشی از این پل قرار بر این شد که با همکاری وزارت نیرو این پل بازسازی شود .اما اینکه چرا زودتر در این زمینه اقدامی صورت نگرفت و به اصطلاح نوشدارو پس از مرگ سهراب به رستم رسید، سوالی است که اذهان را به خود مشغول میدارد.
مجتبی گهستونی سخنگو و دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان دراین باره گفت : بعد از مرمت تونل «بُلیتی» توسط مدیریت مهندسی سازمان آب و برق که 1 میلیارد و 400 هزار تومان هزینه داشت،سازمان آب و برق به میراث فرهنگی پیشنهاد مرمت ساحل گرگر ، پل گرگر ، بند میزان و پل شادروان را داد اما 4ماه طول کشید و مسولان میراث به این طرح پاسخی ندادند تا اینکه بخش دیگری از پل گرگر فرو ریخت و عملا پل بند گرگر ،یعنی مهمترین راه مواصلاتی شوشتر بسته شد .
حمید بقایی رییس سازمان میراث فرهنگی درباره این تعلل میگوید: «یکی از اشتباهاتی که در گذشته رخ داده است، اصرار مسئولان میراث در تهران و استانها برتقبل مسئولیت همه کارها توسط خودشان است.»
وزارت نیروی برای اجرای طرح مرمت و بازسازی پل گرگر آمادگی داشته اما متاسفانه مسولان و مدیران وقت میراث ابراز کرده اند خود این طرح را اجرا میکنند.
او درباره تمهیدات اندیشیده شده از سوی سازمان هم توضیح داد: «با نظارت ما بحث مرمت و بازسازی توسط وزارت نیرو تقبل شده و قرار است آنها متولی و مجری باشند،ما هم برکار آنها ناظر خواهیم بود. »
بقایی درباره این مطلب که چرا مرمت برعهده میراث فرهنگی نیست ؟ پاسخ داد : «مرمت نیست،بحث بازسازی است . بخش فرو ریخته تاریخی نیست پس بازسازی می شود نه مرمت . از طرفی این واگذاری به این معنا نیست که فقط کارشناسان وزارت نیرو حضور دارند بلکه قرار بر این است نیروی انسانی از سوی ما و هزینه، مدیریت منابع مالی و کارفرمایی برعهده وزارت نیرو باشد. خوشبختانه وزارت نیرو صاحب پروژه است و اعتبارات مالی خوبی برای آن در نظر گرفته است.»
بیشتر عبور و مرور مردم از این پل صورت میگیرد و کمتر مکان و پلی در این شهر وجود دارد که اهمیتی به اندازه پل گرگر داشته باشد، از طرفی با توجه به نزدیکی به ایام نوروز قطعا ترافیک شوشتر تشدید میشود، از سویی دیگر با تخریب قسمتی از پل گرگر بخش عمده ای از سازههای آبی ثبت جهانی شده شوشتر که پذیرای مهمانان نوروزی به استان خوزستان است، تعطیل میشود.
گهستونی در این باره میگوید:«قرار شد برای دو بخش تاریخی پلبند گرگر و بند میزان یک پل موقتی راه اندازی شود. این پل از هفته گذشته برای روان تر کردن ترافیک احداث شد. جاده ای که به این پل موقت منتهی میشود از یک سو به مهمانسرای ایرانگردی و جهانگردی و از سوی دیگر به امامزاده محمد گلابی منتهی میشود.
او در ادامه گفت :این پل امکان تردد مردم به روستاهای اطراف و شهر گَتوند را آسان تر میکند.
او درباره اینکه پل موقت تا چند وقت دیگر پا برجا ست؟ گفت : قرار براین بود این پل برای 45 روز اسفند و ایام نوروز برقرار باشد اما ظاهرا تا مردادماه سال 90 پا برجاست زیرا مرمت پل گرگر تا مردادماه سال آینده ادامه دارد.