محمد عظیمی مدیر موسسه نمایشگاههای فرهنگی گفت: ما در حال طراحی فراخوان برای شناسایی آثار شاخصی که میتوانند در در حوزه بینالملل حرفی برای گفتن داشته باشند، هستیم تا بتوانیم آثار شاخصی که معرفی میشود را بررسی کرده و چکیدهای از آن به زبان انگلیسی تدوین و کاتالوگی برای هر اثر تهیه کنیم و در نهایت این آثار را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت عرضه کنیم.
وی با بیان این مطلب که این فراخوان از هفته آینده اعلام میشود، افزود: در بخش بزرگسال این مهم را با همکاری اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و در بخش کودک و نوجوان با همکاری اتحادیه ناشران کتاب کودک و نوجوان در دست انجام داریم، قرار شده است تا مدیریت شناسایی و معرفی ناشران و آثارشان بر عهده این دو اتحادیه باشد.
عظیمی گفت: در این دوره تلاش خواهیم کرد تا حجم قابل توجهی از فعالیتها را از طریق خود ناشران و نویسندگان دنبال کنیم.همچنین حوزههای دین، فلسفه، شعر، ادبیات پایداری، هنر و فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی از جمله حوزههایی هستند که انتخاب کتاب از آنها برای ما در درجه نخست اولویت و اهمیت قرار دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت ارشاد و موسسه نمایشگاههای فرهنگی از نویسندگان شاخص برای حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حمایتهای مالی نمیکند، گفت: ما به لحاظ بودجه امکانات محدودی در اختیار داریم، از طرف دیگر نویسندگانی که بخواهند از این شرایط استفاده کنند، بسیارند. بنابراین امکان حمایتهای مادی از نویسندگان جهت حضور در نمایشگاه را نداریم.
عظیمی تصریح کرد: در عین حال با توجه به امکانات محدود ما تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم حداقل شرایط حضور یک یا دو نویسنده را فراهم کنیم تا هم آثار خود را عرضه کنند و هم بتوانند با ناشران کشورهای دیگر جهت مبادله نشر ارتباط مستقیم داشته باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که سالهای گذشته انتقاداتی از حضور برخی مسئولان ارشاد در نمایشگاه فرانکفورت وجود داشت، امسال چه برنامهای چیده شده است، گفت:ما امسال هیچ مسئولی را به نمایشگاه کتاب فرانکفورت نخواهیم برد، تنها کسانی را همراه خواهیم برد که غرفهگذار باشند و اقدامات اجرایی آنجا را بر عهده داشته باشند.
عظیمی از قطعی شدن برگزاری ۳ نشست تخصصی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت خبر داد و گفت: علاوه بر نشست افتتاحیه که به معرفی کامل غرفه جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت، نشستی به مناسبت روز حافظ برگزار خواهیم کرد، حافظ یک شخصیت جهانی است و این نشست میتواند بسیار اثرگذار باشد.
وی ادامه داد: همچنین یک نشست با عنوان معرفی ایران امروز و فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی برگزار و تلاش خواهیم کرد تا از ایرانشناسان مشهور نیز برای سخنرانی در این نشست دعوت کنیم.
عظیمی در پاسخ به انتقاد برخی نویسندگان و ناشران از پرداخت هزینه بالا جهت دریافت غرفه ۲۰۰ متری و در مقابل عدم حمایت مالی از حضور نویسندگان گفت: ما سال گذشته یک غرفه ۹۶ متری داشتیم که مورد انتقاد بسیاری از نویسندگان و ناشران قرار گرفت و اذعان میکردند، متراژ غرفه اندک است و پاسخگو نیست. ما امسال برای اینکه اجتماعی منسجم از نویسندگان و ناشران ایرانی ایجاد کنیم، متراژ غرفه را افزایش دادیم. به هر تقدیر بر اساس یک برنامهریزی از پیش تعیین شده به دریافت غرفه ۲۰۰ متری اقدام کردیم تا فضای مناسبی در مرکزیت سالن داشته باشیم.
وی در پایان در پاسخ به اینکه اگر مسئولان وزارت ارشاد در دولت جدید بخواهند شرایط حضور ناشران و نویسندگان را با کمکهای مالی فراهم کنند، چه برنامهای دارید؟ گفت: این دیگر بستگی به تصمیمات دولت بعدی دارد، اگر بخواهند حمایت مالی از حضور نویسندگان و ناشران داشته باشند، ما زمینههای حضور آنها را فراهم خواهیم کرد.