قطع روابط میراث فرهنگی ایران با موزه لوور پاریس
در نخستین نشست رسانه ای سازمان میراث فرهنگی تاکید شد:/2
قطع روابط میراث فرهنگی ایران با موزه لوور پاریس
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۲۷
رییس سازمان میراث فرهنگی، معاون گردشگری گفت :از امروز سازمان میراث فرهنگی هیچ گونه همکاری با موزه لوور پاریس نخواهد داشت.

به گزارش هنرنیوز، در نشست رسانه‌يی كه امروز (دوشنبه، 15 فروردين‌ماه) در موزه‌ ملی ايران با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی، معاون گردشگری و رییس موزه ملی برگزار شد حمید بقایی ضمن اشاره به موفقیت ایران درآوردن منشور کوروش به داخل کشور، افزود:پس از اين‌كه توانستيم حق و حقوق قانوني خود را در يك توافق و قرارداد رسمی به‌دست آوريم، يك موفقيت بود، آن هم در برابر كشورهاي اروپايي كه در طول تاريخ همواره شاهد بوده‌ايم كه بعضا به بهانه‌های مختلف به تعهدات خود عمل نمي‌كنند.

وی تصریح کرد :در دعوای حقوقی بين موزه ملي ايران و موزه‌ بريتانيا، آوردن منشور كوروش جای تقدير دارد. اين در حالی است كه در همان ابتدا متوجه شديم كه موزه‌ي بريتانيا تمايلي به امانت دادن اشيای فرهنگی به موزه‌ ملي ايران ندارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: دلايل زیادی برای این موضوع وجود دارد، اما يكي از مهم‌ترين‌ دلایل اين بود كه می گفتند، امكانات فني و امنيتي ايران قابليت و ظرفيت نگهداري از آثار تاريخي و فرهنگي را ندارد.

وی ابراز تاسف کرد:در طول تاريخ نيز با چنين مواردی مواجه بوده‌ايم و شاید این موضوع به عدم جدیت مدیریتهای سالیان دورباز می گردد که برخورد قاطعانه ای با مراکز علمی که نگاه سیاسی را دنبال می کنند، نداشتند و حالا ما باید تصمیمات قاطعانه ای در این زمینه می گرفتیم.آنها از ما تعهدات سنگین می خواستند ما هم در پاسخ گفتیم فقط در چارچوب حقوقی عمل می کنیم .

این مقام مسئول اذعان کرد : در سال 1388، زمانی كه گفتند فعلا منشور كوروش را به شما نمي‌دهيم، در واقع يك تقابل و مجادله شكل گرفت. همان زمان اعلام كردم كه سفر كارمندان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگری به انگليس ممنوع است و هر كسی بخواهد به‌طور شخصی به آن كشور سفر كند، بايد از سوی سازمان و با اطلاع ما برود.

وی اظهار کرد : با مقاومتی كه انجام شد، در آبان‌ماه 1388 هيأتی از موزه‌ بريتانيا به ايران آمد و صورت‌جلسه‌ای رسمی برای آن تنظیم شد. قرار بود، دي‌ماه 1388 به واسطه‌ قراردادها، منشور كوروش به ايران آورده شود كه البته آن را رسانه‌ای نكرديم.

بقایی توضیح داد: روزی كه مسؤولان موزه‌ بريتانيا به ايران آمدند، تعهدات سنگيني را از ما مي‌خواستند كه نسبت به آن‌ها اعتراض كرديم و با قاطعیت تاکید کردیم ما قصد داريم كار فرهنگي انجام دهيم و در ايران نيز تلاش مي‌كنيم، كار فرهنگي را از مسائل سياسی جدا كنيم،‌ منشور كوروش به ايران آورده شد و اين يك موفقيت حقوقی و ديپلماتيك بود.

این مقام مسوول بیان کرد ما اكنون اين مشكل را با موزه‌ لوور فرانسه داريم و از امروز، همكاری و فعاليتی را با موزه لوور فرانسه نخواهيم داشت، زيرا طی توافق‌نامه‌ ای آنها بايد اشيای فرهنگی را به ايران امانت می‌دادند.در حالي كه ايران تا كنون دوبار در فرانسه نمايشگاه برگزار كرده است و آنها نيز بايد يك‌بار اين كار را انجام دهند

رییس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد : اين موضوع به‌طور رسمي به سفير فرانسه اعلام شده است.

وی اعلام کرد: سازمان ميراث فرهنگي از امروز فعاليت‌های خود را به‌طور كامل با موزه‌ي لوور فرانسه متوقف می‌كند. آ‌نها هر تفسيری كه مي‌خواهند از قرارداد داشته باشند، از نظر ما آنها به تعهدات خود عمل نكردند. .

بقایی گفت: تعداد آثار تاريخي ايران در موزه‌ لوور فرانسه كم نيست: علاوه بر اين، هيچ همكاری باستان‌شناسي نيز با آنها نخواهيم داشت.

وی توضیح داد : در حوزه باستان‌شناسی بسياري از باستان‌شناسان خارجی به ايران آمده، كاوش كرده و اطلاعات را با خود برده‌اند. حال ما بايد به‌دنبال اطلاعات تاريخي ايران باشيم.

وی تاکید کرد:به همين دليل، اعلام كرديم ديگر هيأت‌های خارجی مانند قبل فعاليت نمی كنند و هر هيأت خارجی كه به ايران بيايد، بايد به‌صورت مشترك با هيأت ايراني فعاليت كند و رييس هيأت نيز ايرانی خواهد بود.

این مقام مسئول تاکید کرد : نگاه كشورها بايدبه ايران عوض شود، ما نگاه بالا به پايين نداريم.

وی خاطرنشان کرد :درحالی كه منشأ بروز و ظهور بسياري از چيزها در ايران است، ولی باستان‌شناسان خارجی در سال‌های دور بسياری از مسائل را تغيير داده‌اند.

کد خبر: 25206
Share/Save/Bookmark