رییس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان شرقی:
تعیین حریم ابنیه تاریخی موجب سهولت حفظ و معرفی آثار می شود
تاريخ : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۳۸
رییس شورای ثبت آثار تاریخی استان آذربایجان شرقی، بر لزوم توجه بیشتر و ارائه همکاری های لازم در راستای تعیین حریم آثار تاریخی استان تاکید نمود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدي با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص تعیین حریم آثار استان گفت: تا کنون برنامهريزي براي تعيين حريم یکصد اثر تاريخي استان انجام گرفته و دیگر آثار پس از مشخص شدن وضعیت این آثار تعیین حریم می شوند.
رییس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: تعیین حریم ابنیه تاریخی مدت هاست در دستور کار سازمان قرار گرفته است و در سال آینده نیز پیگیری می شود تا بتوانیم مقدمات معرفی و حفظ بهتر این آثار را فراهم نماییم.
وی افزود: آثار به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی کشور به شکل کلی مورد حفاظت سازمان هستند اما پس از تعیین حریم، امکان حافظت از آنها به سطح بالاتری ارتقا پیدا می کند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با تاكيد بر توجه ويژه به موضوع تعيين حريم آثار تاريخي افزود: به جز اتمام مراحل مربوط به تعیین حریم تعدادی از ابنیه تاریخی استان، در حال حاضر اقدامات لازم برای تعیین حریم یکصد بنای شاخص و ارزشمند دیگر انجام گرفته است و این مساله نشان دهنده عزم جدی سازمان براي حفاظت و صيانت آثار تاريخي به عنوان میراث گرانبها و ارزشمند کشور می باشد.
وي با اشاره به کارکردها و اهمیت مقوله تعیین حریم ابنیه افزود: با اين راهكار امكان تجاوز به حريم بناها و آثار تاريخي به حداقل رسيده ضمن اينكه حد و حدود تصرف سازمان ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری استان به خوبي مشخص ميشود.
محمدي با اشاره به ابنیه تعیین حریم شده در این مدت گفت: مسجد حمام احمدآباد بناب، بازار اهر، مسجد ميدان بناب، مسجد جامع اهر، بقعه سيد تبريز، خانه پروين اعتصامي و بازار حرمخانه از جمله آثاري است كه تعيين حريم آنها در انجام شده است.
از سال 1310 همزمان با تصويب قانون ميراث فرهنگي تاکنون در شهرستانهای مختلف استان آذربايجان شرقي در حدود يكهزار و 800 اثر فرهنگي و تاريخي در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسيده است و مجموعه های کلیساها و دیرهای آذربایجان و بازار تاریخی تبریز در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو ثبت شده است.