این کتاب ماحصل ساعتها گفتگو محمد قبادی با افرادی است که در دورههای مختلف به نوعی با مرحوم ابوترابی آشنا و در ارتباط بودهاند.
این اثر که در دو فصل تنظیم شده است؛ در فصل اول آن به پيشينه خانوادگي، تولد، تحصيل و فعاليت سياسي و آشنايي ابوترابيفرد با شهيد سيدعلي اندرزگو پرداخته شده است. در فصل دوم هم شرح فعاليتهاي سيدعلياكبر ابوترابي در كميته استقبال از امام خميني(ره) و دوران دفاع مقدس و احوال وي در دوران اسارت در زندانهاي ارتش متجاوز صدام اختصاص دارد.
سیدعلىاکبر ابوترابیفرد راوی این اثر همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در کنار شهید مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نیروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز ۲۶ آذرماه سال ۱۳۵۹ در یکی از ماموریتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد.
حجتالاسلام ابوترابىفرد در اردوگاههاى عنبر، موصل ۱، ۳، ۴، رمادیه و تکریت ۵، ۱۷، ۱۸ و نیز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت سرانجام در سال ۱۳۶۹ به میهن بازگشت و در تاریخ هفتم مهر ۱۳۶۹ با حکم مقام معظم رهبری نماینده ولىفقیه در امور آزادگان شد.
گفتنی است این کتاب که در دی ماه سال ۱۳۸۸ با حضور سید محمد حسن ابوترابی ؛ نایب رئیس مجلس ، غلامعلی حداد عادل ؛ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ، احمد مسجد جامعی ؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران و ... رونمایی شد.
کتاب «پاسیاد پسر خاک» از تولیدات واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری است که در ۴۶۸ صفحه، قطع رقعی و در تیراژ ۲۵۰۰ جلد در نمایشگاه کتاب به چهارم خواهد رسید.