منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی سراسر کشور در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره فعالیتهای نهاد کتابخانهها اظهار داشت: به جز «دانشنامه خلیج فارس» و رونمایی از «فرهنگنامه اسارت و آزادگان» که هفته پیش در تالار وحدت انجام شد، نهاد کتابخانههای عمومی تا پایان فصل پاییز و اوایل زمستان یکی از کارهای بزرگ مکتوب خود را ارائه میدهد.
وی افزود: یکی از کارهای مهم و بزرگی که انجام شده ترجمه «بحار الانوار» (بحار الأنوار الجامعة لدُرر اخبار الائمة الاطهار یا بهاختصار بِحارُالأنوار از بزرگترین منابع حدیث در تشیع به زبان عربی به تألیف علامه مجلسی (۱۰۳۷-۱۱۱۰ هجری)) است، این اثر ۱۱۰ جلد است که ما آن را ترجمه و بخشی از امور مربوط به ویراستاری هم به پایان رسیده که بزودی رونمایی میشود.
واعظی درباره ترجمه بِحارُالأنوار بیان کرد: برجستهترین کار حدیثی که در تاریخ تشیع انجام شده بِحارُالأنوار است که توسط مرحوم مجلسی به عربی تدوین شده است، فارسی زبانها کمتر فرصت استفاده از این اثر ارزشمند را داشتند، بر این اساس چند سالی است بنده سفارش ترجمه کل ۱۱۰ جلد بِحارُالأنوار را دادهام کار ترجمه تمام شده، بخش عمده ویراستاری هم پایان پذیرفته و امیدواریم رونمایی را بزودی برگزار و تا پایان سال منتشر کنیم.
واعظی درباره تعداد مجلدات این اثر ابراز داشت: اصل اثر به زبان عربی در ۱۱۰ جلد است، اما تعدادی از مجلدات که ممکن است هموطنان عزیز اهل سنت ما نسبت به ترجمه آنها احساس کدورت کنند آنها را منتشر نخواهیم کرد، که این بخش متشکل از ۷ جلد است، ولی به جز آن بقیه مجلدات منتشر میشوند.
دبیرکل نهاد کتابخانهها درباره گروه محقق مترجم اثر بیان داشت: سه اثر عنوان شده سه مدیر داشته، تفسیرالاثری با مدیریت آقای علیرضا برازش، «فرهنگنامه اسارت و آزادگان» با محوریت آقای ده نمکی و ترجمه بِحارُالأنوار با محوریت مهدی نصیری است.
دبیرکل نهاد کتابخانهها ادامه داد: انتشار کاغذی این سه اثر را در نیمه دوم سال انجام میدهیم؛ همانطور که پیش از این وعده کرده بودیم تا پایان سال تعداد ایستگاههای مطالعه را هم به ۱۰۰۰ ایستگاه افزایش خواهیم داد.
بحار الأنوار الجامعة لدُرر اخبار الائمة الاطهار یا بهاختصار بِحارُالأنوار از بزرگترین منابع حدیث در تشیع به زبان عربی به تألیف علامه مجلسی (۱۰۳۷-۱۱۱۰ هجری) است.
این کتاب به موضوعات غیرفقهی بیش از موضوعات فقهی پرداختهاست. در چاپ قدیم ۲۵ جلد و در چاپ جدید در ۱۱۰ جلد منتشر شدهاست.