به گزارش هنرنیوز؛افشین داورپناه معاون فرهنگی ـ پژوهشی خانه کتاب درباره آثار راه یافته به مرحله دوم دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتابگفت: ۶۲۹ عنوان مقاله توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شد که ۲۷۲ عنوان از این مقالات به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند.
داورپناه با اشاره به اینکه ۴۹ عنوان مقاله در حوزه نقد کتابهای هنر به دبیر خانه ارسال شده است، اظهار داشت: ۱۴ عنوان مقاله پس از داوری به عنوان نامزدهای مرحله نهایی دوازدهمین جشنواره نقد کتاب انتخاب شدند که فهرست این مقالهها به شرح زیر است:
از الفبا تا هنر، حمیدرضا قلیچ خانی، گزارش میراث، سال هشتم، شماره ۱ و۲، فروردین و تیر ۱۳۹۳.
اول و آخر تویی ما در میان: مروری بر کتاب تاریخ پارچه و نساجی در ایران، پروین بابایی، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
برخی مبانی نظری و زیرساختهای فکری در شناخت فرش، با تا کید بر سلسلۀ صفوی و تحولات قالی بافی، عبدالله میرزایی، فاطمه عارفپور، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
به موازات آسمان، نقدی بر کتاب کف سازی در بناها و محوطههای تاریخی، نیلوفر رضوی، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
پژوهشی جامع درباره فرش، معرفی و نقد کتاب افسانه جاویدان فرش ایران، رضوان احمدی پیام، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
پیشهها و صنایع در حال و هوای گذشته: معرفی و بررسی کتاب صنایع کهن در دوره قاجار، بنفشه مقدم، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
حسن مه رویان و خوبی اخلاق: بررسی دیدگاه نُئل کرُل در هنر و اخلاق، مهرداد پورعلم، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
رویکرد مبتنی بر پژوهش در فرآیند گرافیک دیزاین، سودابه صالحی، سولماز حسینی اقدم، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
فرهنگی آمیخته با شواهد شاعرانه: نگاهی به کتاب فرهنگ نامه تخصصی نسخهپردازی) زرافشان (، علی صفری آق قلعه، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
نزهتِ دیدگان و صیادی دلها، نقد و بررسی کتاب میرعلی هروی: منتخبی از مرقعات ایران و هند در موزههای جهان، احسان الله شکراللهی، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
نعمت در بیابان: نقدی بر کتاب تایپ، فرم و عملکرد، کامران افشار مهاجر، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
نگارههای شاهنامه طهماسبی: از هاروارد تا فرهنگستان هنر، محمدجواد احمدی نیا، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
هنر محیطی، سعید عظمتی، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۳ و ۴، پاییز و زمستان ۱۳۹۳.
یادگاری که در این گنبد دوّار بماند: نظری به کتاب شاهکارهای هنری آستان قدس رضوی: کتیبههای مسجد گوهرشاد، بهمن فیزابی، فصلنامه نقد کتاب هنر، سال اول، شماره ۱ و ۲، بهار و تابستان ۱۳۹۳.
معاون فرهنگی ـ پژوهشی خانه کتاب در پایان افزود: در دوازدهمین جشنواره نقد کتاب با دبیری دکتر سیدحسن اسلامیاردکانی برگزار میشود، مقالاتی که در سال ۱۳۹۳ در حوزه نقد کتاب در رسانهها منتشر شدهاند داوری میشوند. این جشنواره مقالات منتشر شده در حوزههای هنر، میراثپژوهی، علومتربیتی و روانشناسی، علوم و فنون، فلسفه ـ کلام و عرفان، تاریخ و جغرافیا، علوم اجتماعی، ادبیات (متون و شعر کهن، متون و شعر کلاسیک و...)، فقه و حقوق، اطلاعرسانی و ارتباطات، قرآن و حدیث، ایران و اسلام، کودک و نوجوان که در نشریات داخلی کشور، اعم از کاغذی و الکترونیک منتشر شده باشند را مورد ارزیابی قرار میدهد.
آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره نقد کتاب با اعلام اسامی برگزیدگان و مقالات شایسته قدردانی، اول دی ماه و همزمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد.