رییس اداره میراث فرهنگی طالقان و ساوجبلاغ گفت: برای تحقق شعار «گردشگری ، پیوند دهنده فرهنگها»ابتدا باید تحمل و ظرفیت فرهنگی خود را بالا ببریم و سپس به خودباوری برسیم .
ولی الله دهقان سانیچ در گفت و گو با هنرنیوز، با بیان این مطلب که هر توسعه نیازمند فرهنگسازی و حمایت همه جانبه است ، یادآوری کرد: توسعه گردشگری نیازمند برنامه زیربنایی است. برای تحقق شعار «گردشگری ، پیوند دهنده فرهنگها»ابتدا باید تحمل و ظرفیت فرهنگی خود را بالا ببریم و سپس به خودباوری برسیم . آن گاه در سایه این خودباوری پذیرای فرهنگ یکدیگر خواهیم بود و در سایه این تعامل ارتباط سازندهای برقرار خواهد شد.
وی اذعان کرد: گردشگری، دیپلماسی ملتها بدون جنگ و خونریزی است که خصومت حضور ملتها را در مقابل یکدیگر کاهش داده و و رشد پذیرش هم نوع را به دنبال دارد . در سایه گردشگری ما با افکار ، ایدهها ، آداب و رسوم مختلف آشنا شده و یادمیگیریم چگونه فضای گفتمانی مثبتی را ایجاد کنیم .چرا که با توسعه صنعت گردشگری درمییابیم فرهنگها با هم اختلاف ندارند بلکه تفاوت دارند. در چنین فضایی درک و تعامل افزایش یافته و ارتباطات دوسویهای شکل میگیرد.
دهقان با اشاره به اینکه گردشگری نشانه صلابت و رشد اقتصادی یک کشور است، خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری نیازمند تعامل بین دستگاهها و مردم است تا با این تعامل بتوان به حدی که فرهنگهای مختلف را پذیرا شویم. ایجاد توسعه گردشگری از لحاظ اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی رشد فرهنگها در طول تاریخ را به همراه دارد.
وی ادامه داد: اگر فرهنگی ثابت و راکد باشد و نتواند کنش برقرار کند در طول زمان از بین میرود. پویایی فرهنگها در کنش آنها است . بی شک صنعت گردشگری با وجود پیچیدگیها و گستردگی موضوع یکی از امید بخش ترین صنایعی است که و کشورهای روبه توسعه به عنوان جایگزین مناسب در ازای فروش نفت می توانند روی آن سرمایه گذاری کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی طالقان و ساوجبلاغ تاکید کرد:هنگامی که منابع گردشگری به خوبی شناسايی شده و توسعه يابند شاهد اثراث مثبتی در اجتماع و محيط فرهنگی خود خواهيم بود. مهمترين اين اثراث حفظ شدن و پايدار ماندن و معرفی ميراث فرهنگی، هنرها، سنت ها و آداب و رسوم ملت ها است.
وی اضافه کرد: پیوند بین فرهنگها آنجا اهمیت مییابد که به یاد بیاوریم کشوری همچون ايران،اقوام و فرهنگهای متنوع و غنی دارد که همگی در توسعه اين صنعت تأثيرگذار هستند. ساليان دراز است که اقوام بسياری با گويشهای مختلف و آداب و رسوم متفاوت به خوبی در کنار هم زندگی میکنند.
دهقان سانیچ تصریح کرد: هر ملت و هر مكان دارای فرهنگی منحصر به فرد است بنابراین بازدید از سبك های مختلف زندگی، شناخت غذاها و آداب و رسوم تازه، از سايتهای طبیعی، فرهنگی تاریخی به دلیل اصلی سفرها بدل شده است و در نتيجه این منابع به حوزه مهمی برای كسب درآمد و ايجاد اشتغال با توسعه گردشگری مبدل شده اند.
وی با اشاره به اینکه در سال 2010، بيش از 940 ميليون گردشگر از نقاط مختلف جهان بازدید کردهاند، تاکید کرد: این تعداد جا به جایی بیانگر قدرت گردشگری در تعامل ملتها و فرهنگهای جهانی است چرا که علاوه بر تاثیر آن در توسعه اقتصادی، نوعی امنیت، صلح و دوستی بین کشورها بوجود میآورد.
دهقان یادآور شد : گردشگری يك بخش اقتصادی است كه بر پايه تعاملات انسانی، مبادلات فرهنگی و ارتباطات متقابل بنا شده است. اما باید توجه داشت در کشوری که از پتانسیل بالای تنوع اقوام و فرهنگ برخوردار است چقدر به چگونگی رفتارها، پذیرش مسافران و نحوه نشان دادن نوع زندگی اقوام توجه شده است؟
وی ادامه داد: ایران با آثار باستانی به جا مانده از اقوام و ملل گوناگون در طی تاریخ جاذبههای زیادی برای تبادل فرهنگ و ارتباطات درون کشوری و فرا کشوری داشته است.از سویی ایران با قرار گرفتن در جاده ابریشم اثبات میکند سرزمین ما در چهارراه فرهنگ آسیا و اروپا قرار داشته است.به عبارتی پیوند دهنده فرهنگها ، مدنیتها و سیاستهای شرق با غرب بوده است .
رییس اداره میراث فرهنگی طالقان و ساوجبلاغ گفت: ایجاد تصویر درست از مفهوم گردشگری و ضرورت آن این مهم را یادآور میشود که گردشگری به عنوان یک صنعت فرابخشی به هماهنگی ارگانها و سازمانهای زیادی نیازمند است.البته در کنارهماهنگی این ارگانها، دانشگاهها و مدارس به عنوان پایههای اصلی آموزش گردشگری باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.