باستانشناسان کشف کردند؛
بقاياي يك رصدخانه متعلق به «ماياها» در مكزيك
بقاياي يك رصدخانه ماياها در شهر تاريخي «چيچن ايتاز» مكزيك كشف شد.
تاريخ : يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۲
به گزارش هنرنیوز، باستانشناسان مكزيكي در جريان كاوشهاي خود در شهر تاريخي «چيچن ايتاز» مكزيك، موفق به كشف بقاياي ساختماني شدند كه به احتمال فراوان بخش از يك رصدخانه بوده است.
به گزارش ديليميل، باستانشناسان موفق به كشف ساختماني با راهروهاي تنگ شدند كه به احتمال فراوان از برجهاي آن براي رصد خورشيد، ماه و ستارگان استفاده ميشده است.
محوطهي تاريخي ۸۳ هكتاري چيچن ايتاز دومين مقصد پرگردشگر مكزيك كه دومين محوطه تاريخي ارزشمندرجاي مانده از تمدن مايا پس از «ماچو پيچو» محسوب ميشود، يكي از محوطههاي تاريخي ثبتشدهي اين كشور در فهرست ميراث جهاني يونسكو و يكي از محوطههاي تاريخي است كه در سال ۲۰۰۷ در قالب يك نظرسنجي جهاني اينترنتي بهعنوان يكي از عجايب هفتگانهي دنياي مدرن انتخاب شد.
ماياها مجموعهاي از اقوام سرخپوست در جنوب مکزيک و شمال آمريکاي مرکزي بودند كه شهرهايشان را در دل جنگلهاي باراني ميساختند، اين در حاليست كه قوم مايا از جمله تمدنهاي بسيار پيشرفته آمريکاي مرکزي بودند و دست آوردهاي آنها در هنر، معماري، رياضيات و به ويژه نجوم بسيار چشمگير بوده است.
تمدن مايا در سالهاي ۳۰۰ تا ۹۰۰ ميلادي به اوج قدرت و دانش خود رسيد و مردم آن در علوم نجوم بسيار پيشرفته بودند. البته در حدود سال ۸۰۰ ميلادي، برخي از شهرهاي جنوبي تمدن مايا متروکه شدند. تا سال ۹۵۰ ميلادي هم بيشتر شهرهاي بزرگ ويران گرديدند. دليل اين موضوع مشخص نيست. تجديد حياتي در تمدن مايا، در حدود سال ۱۲۰۰ ميلادي به وجود آمد. اما پس از آن، در قرن شانزدهم، قلمروي مايا به دست مهاجمان اسپانيايي فتح شد.