به گزارش هنرنیوز، دكتر ريفاعي، دبيركل سازمان جهاني گردشگري در پيام خود به مناسب آغاز مراسم «روز جهاني جهانگردي» در مقر اين سازمان در شهر مادريد، صنعت گردشگري را سردمدار بهترين ابتکارات در حوزه انرژي پايدار جهان معرفي کرد و مراسم اين روز را بخشي از فعاليتهاي جاري سازمان جهاني جهانگردي در راستاي ارتقاي نقش اين صنعت پويا در توسعه پايدار با موضوع «گردشگري و انرژي پايدار: توانايي در توسعه پايدار» ارزيابي كرد.
او همچنين با اشاره به اين امر كه استفاده از انرژي پايدار در صنعت گردشگري فرصتهاي اقتصادي و شغلي فراواني را براي ميليونها نفر در حوزه گردشگري، انرژي يا ديگر بخشها ايجاد خواهد کرد، اعلام كرد كه يافتههاي سازمان جهاني جهانگردي نشان ميدهد سرمايهگذاري مجدد در حوزه انرژي پايدار قابليت رشد و بالندگي را دارد و تجارت گردشگري را به سمت رشد و خلق فرصتهاي شغلي بيشتر رهنمون خواهد ساخت.
وي همچنين در پيام ديگري صنعت گردشگري را منبع اشتغال ۲۲۵ ميليون نفر در سراسر جهان اعلام كرد و از اختصاص ۹ درصد از کل تولید ناخالص اقتصاد جهانی به اين صنعت خبر داد.
دكتر ريفاعي كليد توسعه گردشگري را دست جوانان ميداند و در سخنرانيهاي خود گردشگران جوان را يکي از اركان اصلي و حياتي در توسعه گردشگري پايدار معرفي ميكند. او سرمايهگذاري در حوزه جوانان براي توسعه گردشگري را جايگزيني مناسب براي توليد درآمدي ۱۸۵ ميليارد دلاري در صنعت گردشگري ميداند.
بر اساس اعلام دكتر ريفاعي، جوانان ۲۰ درصد از ۹۹۰ ميليون گردشگر سال ۲۰۱۱ را تشکيل دادند که علاوهبر آگاهي از عوامل زيست محيطي تمايل زيادي به اقامت بيشتر در مقصدهاي گردشگري خود داشتند.
آمارهاي ارائه شده در کنفرانس جهاني مسافرت جوانان و دانشآموزان نيز نشان ميدهد، گردشگري در بخش جوانان روندي روبه رشد داشته و در سراسر جهان روند رو به افزايش داشته است. جوانان همچنين در مسافرتهاي خود با ارزشهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي جوامع مقصد آشنا شده و با تجربههاي بيشتر به کشورهاي خود بازخواهند گشت.
او همچنين يكي از عوامل اصلي در رشد صنعت گردشگري جهاني را توسعه انرژيهاي پايدار دانسته و در حاشيه نشست روز جهاني گردشگري از تمام فعالان اين صنعت خواست نقش خود را در رسيدن به هدف جامعه جهاني که دستيابي به انرژي پايدار براي همه تا سال ۲۰۳۰ است، به خوبي ايفا کنند.
دبيركل سازمان جهاني جهانگردي، گردشگري را صنعتي پيشرو در طراحي و استفاده از بديعترين شيوههاي دستيابي به انرژي پايدار ميداند که از جمله آنها ميتوان به استفاده از سوختهاي برگشتپذير در خطوط هوايي و دريايي و استفاده از انرژيهاي پايدار در هتلها و ديگر زيرساختهاي اين صنعت اشاره كرد.
وي با اشاره به اين که اين روشها براي دستيابي به توسعه پايدار از اهميت ويژهاي برخوردارند، يادآور شده كه از اهداف نامگذاري سال ۲۰۱۲ به سال انرژي پايدار براي همه، تلاش براي کاهش تاثير سوختهاي کربني در صنعت گردشگري، توانمند کردن سازمانها به بهبود وضعيت اشتغال و به کارگيري خدمات انرژي رساني سودمند براي جوامع جهاني آسيبپذير است.
اين در حاليست كه بان كي مون ـ دبيركل سازمان ملل متحد ـ نيز در پيام خود به مناسبت روز جهاني گردشگري با اشاره به پيشبيني سفر یک میلیارد نفر گردشگر به كشورهاي مختلف جهان در سال ۲۰۱۲ ميلادي از گردشگران خواست، مقصدها و اقامتگاههاي گردشگري دوستدار محیط زیست را براي بازديد و اقامت انتخاب كنند.
در اين پيام همچنين آمده است: همانطور که در کنفرانس «ریو ۲۰» بر نقش صنعت گردشگری در رشد اقتصادي و توسعه محيطي پايدار تأکید شد، گردشگری به عنوان یکی از بزرگترين بخشهای اقتصادی، نقش مهمي در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و گسترش استفاده از انرژيهاي سبز دارد. در حقيقت، عنوان «گردشگري و انرژي پايدار: توانمندي توسعه پايدار» به اين دليل انتخاب شده است كه در حال حاضر صدها میلیون انسان در سراسر جهان براي ادامهي زندگي، به مصرف بيش از حد انرژيهاي ناپايدار نياز دارند و توجه به انرژیهاي پایدار در صنعت گردشگری، اين امکان را به ما میدهد كه با توسعهي این صنعت، کاهش آثار مخرب آن بر محیط زیست را براي هميشه تضمين كنيم.
او همچنين از فعالان در صنعت گردشگري در نقاط مختلف جهان خواست تا از مصرف بيش از حد انرژی و تولید آلودگی بكاهند و از مسوولان صنايع ديگر از جمله صنعت حمل و نقل هوایی نيز خواست با استفاده از روشهای موجود در كاهش مصرف سوخت، در كاهش گازهاي خطرناك كوشا باشند.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنين با اشاره به نقش فردي انسانها در زمينهي توسعهي گردشگري پايدار، تلاشها برای توسعهي انرژی پایدار را ستود و از همهي کسانی که در صنعت گردشگري کار میکنند یا از منافع آن بهره ميبرند، خواست برای ساختن آیندهای بهتر و پایدارتر با انرژيهاي پايدار به یکدیگر بپیوندند.
دكتر ريفاعي همچنين با اشاره به اين مساله كه در سال ۲۰۱۲، يك هفتم جمعيت جهان گردشگر هستند از اين صنعت به عنوان راهحل اساسي براي حل مشكل بيكاري نام برده و موانع متعدد بر سر راه گردشگران همچون فرايند صدور رواديد را معضل و مشکل اصلي پيش راه اين صنعت براي دستيابي به اهداف عالي خود ميداند.
او همچنين ۲۰ سال آينده را دورهاي دانسته كه شمار گردشگران بين المللي به يک ميليارد و ۸۰۰ ميليون نفر خواهد رسيد و سال آينده را نيز دوره تداوم روند روبه رشد اين صنعت ميداند.
در نهايت دكتر ريفاعي آينده خاورميانه را وابسته به صنعت گردشگري ميداند و بر اين باور است كه رشد و توسعه دموکراسي در اين مناطق به زودي منافع ارزشمندي را نصيب صنعت گردشگري اين کشورها خواهد کرد.
سازمان جهانی جهانگردی كه هدف از تأسیس آن، ترویج و توسعهي جهانگردی است، در سال ۱۹۷۵ ميلادي تأسیس شد و بزرگترین تشکیلات جهانی جهانگردی محسوب میشود. مقر دائمی این سازمان در شهر مادرید است و از مهمترين اهداف آن ميتوان به کمک به توسعهي اقتصادی کشورها از طریق گسترش جهانگردی، تقویت نقش جهانگردی بهعنوان یک عامل حیاتی در بازرگانی جهاني، تأکید بر اثرات فرهنگی و اجتماعی جهانگردی بر زندگی ملل، حمایت از منافع حقوق جهانگردی و سازمانهای جهانگردی، آگاهی و نظارت دائم در زمینههای حفاظت محیط زیست و بهبود روش زندگی اشاره كرد.