باقر علیاننژاد، نویسنده و پژوهشگر،با اشاره به آمادهسازی سه جلد جدید از مجموعه «روزشمار ۱۵ خرداد» برای انتشار گفت: این مجموعه که پیشبینی میشود در ۲۲ جلد به چاپ برسد، با سه محور زمینه، قیام و پیامدها از سوی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. در این اثر برررسی سالهای ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۳ مورد توجه کارشناسان بوده است.
وی ادامه داد: در این مجموعه تلاش شده است تا با استفاده از نگاهی تاریخی و کارشناسانه تمامی حوادث رخ داده در طی این سالها که در نهایت به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شده است، مورد بررسی قرار گیرد. اثر از درگذشت آیتالله بروجردی آغاز میشود و بعد از آن در موضوعاتی مانند اصلاحات ارضی، لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، کاپیتالیسیون، ماجرای تبعید امام(ره) در ۱۳ آبان، قتل حسنعلی منصور، دستگیری امام(ره) و در نهایت تبعید و بعد پیروزی امام(ره) ادامه مییابد.
علیاننژاد به سه جلد چهارم و پنجم و ششم به عنوان دو جلد آماده انتشار از این مجموعه یاد کرد و افزود: در این سه جلد بهار سالهای ۴۲ و ۴۳ و پاییز سال ۴۱ که انجمنهای ایالتی و ولایتی رخ داده است، به چاپ خواهد رسید. برای نگارش اسن اثر از منابع مختلف اعم از منابع مکتوب، شنیداری و اسناد مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین بولتن سری خبرگزاری پارس از دیگر منابع مورد استفاده ما در در تدوین این مجموعه است. در این بولتن نظر رادیوهای بیگانه در خصوص ایران در زمان شاه که برای عموم منتشر نشده است، دیده میشود.
این نویسنده به نتایج و پیامدهای قیام ۱۵ خرداد اشاره کرد و یادآور شد: چه قبل و چه بعد از این قیام، اعتراضات و قیامهای مختلفی در کشور علیه شاه انجام شد که ازاین موارد میتوان به قیام جنگل و نهضت ملی شدن نفت اشاره کرد. تفاوت این قیامها با ۱۵ خرداد در این بود که تمامی این قیامها بینتیجه ماند و ثمرهای نداشت، اما قیام ۱۵ خرداد اگرچه در سال ۴۲ خاموش شد، اما نتیجه آن در سال ۵۷ در تاریخ ایران ثبت شد.
سه جلد جدید از مجموعه «روزشمار ۱۵ خرداد» از سوی انتشارات سوره مهر تا پایان نیمه نخست سال جدید به چاپ خواهد رسید.