تلاش برای جذب گردشگر چینی از سرناچاری
فشار اقتصادی، اروپا را به سوی جذب هرچه بیشتر گردشگران چینی واداشته استتا هشت سال دیگر تعداد توریستهای چینی که به مقصدهای گردشگری جهان سفر می کنند از مرز ۱۰۰ میلیون نفر میگذرد. کشورهای اروپایی نیز برای فرار از فشار اقتصادی آماده پذیرایی بیشتر از این بازار گسترده میشوند.
تاريخ : دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۶
سازمان توریسم جهانی اعلام کرد تا سال ۲۰۲۰ تعداد توریستهای چینی که از این کشور به مقصدهای گردشگری در سایر نقاط جهان سفر میکنند از مرز ۱۰۰ میلیون نفر میگذرند. کشورهای اروپایی نیز که عمدتا تمایلی به استقبال از گردشگران چینی نداشتند، برای نجات از فشار اقتصادی خود را آماده جذب بیشتر این گردشگران میکنند.
این درحالی است که طبق آمارهای موجود، در سال ۲۰۱۱ به تنهایی بیش از ۷۰ میلیون چینی از کشور خود به کشورهای مختلف جهان سفر کردند.
گردشگران چینی تنها در سال ۲۰۱۱ بیش از ۴۷ میلیارد دلار از طریق کارت بانکهای این کشور در مقصدهای گردشگری مختلف جهان پول خرج کردهاند. این میزان دو سوم بیشتراز میزان پول خرج شده در سال پیش از آن استطبق گزارش آکادمی گردشگری چین، این حجم بالای گردشگر چینی عمدتا به امریکا سفر میکنند و صرف نظر از آمریکا که یکی از ۹ مقصد محبوب این گردشگران چینی است، هشت مقصد گردشگری بسیار محبوب در داخل آسیا دارند و هنگ کنگ در بالاترین ردیف جدول این کشورها جای دارد.
طبق همین بررسیها گردشگران چینی تنها در سال ۲۰۱۱ بیش از ۴۷ میلیارد دلار از طریق کارت بانکهای این کشور در مقصدهای گردشگری مختلف جهان پول خرج کردهاند. این میزان دو سوم بیشتراز میزان پول خرج شده در سال پیش از آن است.
با توجه به حجم بالای درآمدی که از گردشگران چینی تامین میشود، بسیاری از هتلها و فروشگاههای لوکس و مراکز مختلف خدمات گردشگری در اروپا نیز برای جذب این میزان گردشگر چینی اقدام به استخدام کارکنانی کردهاند که قادر به سخن گفتن به زبان ماندارین (زبان رسمی چینی) باشند. این درحالی است که گردشگران چینی به دلیل عادات و رفتارهای ویژه شان چندان مورد علاقه اروپاییان نیستند.
طبق همین گزارش تنها در سال گذشته ـ ۲۰۱۱ ـ نزدیک به یک میلیون گردشگر چینی تنها از کشور فرانسه بازدید کردند. پیش بینی میشود که این رقم تا دهه آینده به چهار برابر میزان کنونی برسد.
مقامات دولتی در بریتانیا نیز تلاشهایی را برای برخورداری از این خوان گسترده چینی آغاز کردهاند . ایجاد تسهیلات بیشتر برای صدور ویزا به چینیها و نیز افزایش پروازهای مستقیم میان دو کشور ازجمله اقداماتی است که به امید جذب گردشگران چینی تنها در سه سال آینده به کشور بریتانیا صورت گرفته است.
اینها همه درحالی است که گردشگران چینی چندان در جامعه غربی و اروپایی مورد اقبال نیستند. چندی پیش یکی از فعالان عرصه مد لباس در فرانسه اعلام کرده بود که درصورت افتتاح هتل لوکس و مجللش در پاریس تمایلی به پذیرش گردشگران چینی ندارد. اما واکنش گردشگران چینی به ویژه از طریق وبلاگهایشان به قدری تند و گسترده بود که گوینده ناگزیر به پوزش از چینیها و اصلاح سخنان خود شد.
با این همه آنچه که انگیزه اصلی از این گونه تلاشهاست، شدت فشارها در شرایط رکود اقتصاد جهانی است. به عقیده ناظران درست است که گردشگران چینی به دلیل عادات و رفتارهایشان چندان مورد علاقه اروپاییان نیستند و ممکن است با صدای بلند حرف بزنند یا ممکن است بدون توجه به آداب مذهبی ترجیح بدهند که پولهای نقد به هنگام بازدید از کلیساهای بزرگ جای نامناسبی بریزند اما درحال حاضر شرایط اقتصادی به گونه بدی دشوار شده است.