برای نخسیتن بار در جشنواره طواف تا ولایت؛
نقالی با ابزار دیجیتال در فضای باز برج آزادی برگزارشد
تاريخ : يکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۳۶
به همت دبیر جشنواره طواف تا ولایت ، برای نخستین باردراین جشنواره ، نقالی هنر سنتی و اصیل ایرانی به ابزار نوگرایی مجهز شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری جشنواره طواف تا ولایت«مرشد محسن میرزا علی» ، جوان ترین نقال ایران که روز گذشته در سومین روز از جشنواره، در فضای باز برج آزادی و در میان استقبال مخاطبان ، نقالی کرد، گفت: درحالی که تکنولوژی و ابزار مدرن تمام دنیا را فراگرفته وبا عث نوگرایی و مدرنیزه شدن تمامی هنرها شده است ، نقالی نیز به عنوان یک هنر اصیل و قدیم ایرانی که ریشه در تمدن و فرهنگ چند هزار ساله ایران دارد ، نیز نباید از دنیای خویش عقب بماند.
وی افزود: دبیر جشنواره طواف تا ولایت ، با نگاهی نو و فکری خلاقانه این برنامه ریزی راانجام داد که برای نخستین بار در این جشنواره از پرده دیجیتال برای نقالی استفاده شود که روز گذشته ، در میان استقبال باور نکردنی تماشاگران ، برای نخستین بار در جهان این اتفاق خجسته در فضی باز برج آزادی رخ داد.
جوانترین مرشد و نقال ایران با بیان این نکته که این اتفاق نو برای مخاطبان بسیارجذاب بود، تاکید کرد: در این روش، نقاشی های اصیل قهوه خانه ای با نگاهی نو و برروی پرده دیجیتال نقش بسته و با اشاره ای تغییر می کنند.
« میرزا علی » با بیان این نکته که متاسفانه با ظهور رسانه هایی هم چون رادیوو تلویزیون ، به مرور ایام از نقش قهوه خوانی کم شده و این هنر اصیل به حاشیه رانده شد ، تصریح کرد: زبان و تفکر جوان امروزی با نسل های قبلی تفاوت کرده زیرا دنیا تغییر کرده است . امروزه دیگر عصر ساعت ها در قهوه خوانه نشستن و به نقالی گوش دادن ،گذشته است .
این هنرمند نقال اضافه کرد : اکنون عصر سرعت ودیجیتال و اینترنت است ومن به عنوان جوان ترین نقال ایران ، که نسل در نسل به این هنر با ریشه ارج می نهادیم و زندگی خود را وقف آن می کردیم برایم مهم است که این هنررا به روز کرده و با زبان مخاطب امروز ارتباط برقرارکنیم .
او ادامه داد: این موضوع دغدغه همیشگی من بوده و هست و خوشحالم که اکنون با درایت و دقت نظردبیر جشنواره ومدیر عامل محترم بنیاد رودکی ، این دغدغه به عرصه ظهور رسید و برای نخستین بار در این جشنواره ،هنر نقالی به ابزار امروزی دیجیتال مجهز شد.
این نقال جوان ایرانی تاکید کرد: امروزه دیگرنمی توان انتظارداشت که مخاطبن ساعتها از وقت خود را گذاشته و به طور مثال داستان شهادت مسلم را گوش دهند زیرا تلویزیون با ابزاری جدیدتر ، جذاب تر و عینی تر آن را به مخاطب عرضه می کند بنابراین تنها راه از بین نرفتن این اصیل و با ریشه ایرانی ، امروزی کردن آن از طریق بهره بردن ازابزارهای نوین و هم چنین داستان ها و وقایع جدید وامروزی ای است که با زندگی و مشکلات ودغدغه های امروز مردم ارتباط تنگاتنگ داشته باشد.