گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای هفته گردشگری؛/4/
ثبت آثار طبيعی در حيطه وظايف معاونت گردشگری در خواهد آمد// فرصتهای کويرگردی 17 استان کشور در معرض ديد سرمايه گذاران
تاريخ : دوشنبه ۴ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۳
معاون ميراث فرهنگی با اشاره به قابليت های جاذبههای طبيعی ايران، گفت: در گذشته پرونده هاي ثبت ميراث طبيعي در معاونت ميراث فرهنگی پيگيری میشد اما در يک ماه اخير پيشنهاداتی برای ثبت ميراث طبيعي ايران بوسيله معاونت گردشگری ارايه شده است.
به گزارش هنرنیوز، حامد دهقانان معاون گردشگری سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری در نشست رسانهای هفته گردشگری که امروز ( دوشنبه، 4 مهر) در ساختمان گردشگری برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درخصوص خشک شدن درياچه اروميه و روخانه زايندهرود و حذف اين آثار طبيعي از فهرست جاذبههای ايران،همچنین توجیه نبودن معاونین گردشگری و ابراز خرسندی آنها از تخریب آثار طبیعی و سد سازی گفت: حدود يک ماه است که با تکيه بر مطالعاتی که در گذشته در بحث ميراث طبيعی انجام شده، فعاليتهايی را آغاز کردهايم.
وی ادامه داد: تلاش میکنيم همانگونه که در ميراث فرهنگی با پروندههای مجزا اقدام به ثبت آثار میکنيم، پروندههايی برای ميراث طبيعی نيز در راستای ثبت ملی و بينالمللی آنها آماده کنيم.
معاون ميراث فرهنگی با اشاره به قابليتهای جاذبههای طبيعی ايران، خاطر نشان ساخت: در گذشته پرونده های ثبت ميراث طبيعی در معاونت ميراث فرهنگی پيگيری میشد اما در يک ماه اخير پيشنهاداتی برای ثبت ميراث طبيعی ايران بوسيله معاونت گردشگری ارايه شده است.
فرصت های کويرگردی در معرض ديد سرمايه گذاران
محمد علی فياضی دبير سابق کميته طبيعت گردی و مدير امور مراکز خدماتی نیز درباره کمیته ملی طبیعتگردی خاطرنشان کرد: این کمیته در قالب يک دبيرخانه طبق آيين نامه هيات وزيران مصوب سال 84، شکل گرفت.
وی افزود: تلاش هايی در معاونت گردشگری در حال پيگيری است تا با توجه به اهميت بحث طبيعتگردی، در تشکيلات اداری جايگاه ويژهای برای آن در نظر گرفته شود.
فياضی تصريح کرد: تا کنون کميته طبيعت گردی نقش هماهنگی داشته، اما تلاش میکنيم به صورت تشکيلاتی مستقل اداره کل طبيعتگردی در معاونت گردشگری شکل گيرد.
وی گفت: دبيرخانه کميته طبيعت گردی همانند گذشته در معاونت گردشگری مستقر بوده و در تمام جلسات تشکيل شده در رابطه با طبيعت گردی حضور داشته است.
دبير سابق کميته طبيعت گردی با اشاره به تکميل مطالعات کوير و بيابان اظهار داشت: نظرات سه دستگاه مرتبط با کويرگردی تا کنون اخذ شده و حوزههای پيش بينی شده برای توسعه سرمايهگذاریها به معاونت سرمايه گذاری سازمان ميراث فرهنگی معرفی شده است.
وی همچنین از فرصتهای کويرگردی 17 استان کشور و در معرض ديد سرمايهگذاران قرار گرفتن این طرحها خبرداد و گفت:
معاونت سرمايه گذاری سازمان ميراث فرهنگی برای دو سايت شهداد و مرنجاب اعتباراتی را در نظر گرفته است. در حوزه زيرساختها برای توسعه فعاليتهای طبيعت گردی هم اقدامات مناسبی در استانهای مختلف انجام شده است.