رابطه امپرياليسم فرهنگي و رسانه بررسي ميشود
تاريخ : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۵۹
در دومين روز از سومين دوره علمي ـ پژوهشي «دعوت»، رابطه امپرياليسم فرهنگي و رسانه بررسي ميشود.
به گزارش هنرنيوز به نقل از فارس، دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانهها با مشاركت بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) و مؤسسه امام خميني (ره) سومين دوره علمي ـ پژوهشي «دعوت» را با عنوان «چشماندازهاي فرهنگپژوهي: به سوي دانش فرهنگ و ارتباطات»، از نهم مرداد آغاز و تا پانزدهم ادامه خواهد داشت.
دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانهها، هدف از برگزاري اين دوره هاي پژوهشي را در راستاي ترويج فرهنگ اصيل ايراني و اسلامي و ارائه دستاوردهاي تحقيقاتي در حوزه فرهنگ و ارتباطات ميداند.
دوره پژوهشي «دعوت»، در شش محور موضوعي مفهوم فرهنگ «چيستي فرهنگ و نسبت آن با ساير مفاهيم بنيادين»، فرهنگ در علوم اجتماعي «بررسي رويكردهاي جامعهشناختي، مردمشناختي و...»،فرهنگشناسي روسيه و آلمان «بررسي حوزه تخصصي»، مطالعات فرهنگي و نشانهشناسي، سياستگذاري و مديريت ـ مهندسي فرهنگي و فرهنگ و ارتباطات ارائه ميشود.
در كنار اين مباحث نظري به منظور تنوع برنامهها، كارگاههاي آموزشي و ميزگردهايي در رابطه با آيندهپژوهي فضاي سايبر، جنگ نرم و مسائل و مشكلات واقعي حوزه فرهنگ در ايران نيز برگزار خواهد شد.
جلسه اول صبح امروز رضا فاضل، «سير شكلگيري امپرياليسم فرهنگي» و در جلسه دوم غلامرضا آذري، «نقش مكاتب ارتباطي در مطالعه فرهنگ و سير مطالعات انتقادي» را بررسي ميكند و بعدازظهر نيز محمد لساني «امپرياليسم فرهنگي و رسانه با تأكيد بر اسلامهراسي و ايرانهراسي با مروري بر مستندها» و سيدمجيد امامي «طرح عفاف و حجاب» را بررسي ميكند.
دوشنبه 11 مرداد رحماني در جلسه اول «چالشهاي قانونگذاري فرهنگ در حوزه ايران» در جلسه دوم و در دو بخش، بخش نخست «فرهنگ و جهاني شدن» با سخنراني آشفته تهراني و بخش دوم مستند مولتي كالچريزم توسط دخانچي نقد و بررسي ميشود.
در جلسه بعد از ظهر، حجتالاسلام حميد پارسانيا «سير فلسفه صدرايي» و احمد پاكتچي «دانش فرهنگشناسي روسيه» را بررسي ميكند.
سهشنبه 12 مرداد نيز «الگوي مطلوب ارتباطات ميانفرهنگي جهان اسلام» را محمدهادي همايون و «مكتب مطالعات فرهنگي گذشته، حال و آينده» را حسين سرافراز بررسي ميكند؛ بعد از ظهر «فعاليت دانشجويي بينالمللي» را يوسفي و «چارچوب نظرات مطالعات ميانرشتهاي» را عادل پيغامي بررسي ميكند.
چهارشنبه 13 مرداد «درآمدي بر سنت فرهنگشناسي آرمان» را منوچهر آشتياني و «رويكردهاي نظري بر نسبت ارتباطات و فرهنگ» بررسي ميشود.
در آخرين روز همايش «دعوت» نيز «منظورالاجداد» به بررسي تاريخ اجتماعي و فرهنگ عامه با تأكيد بر روضهخواني در دوره ناصري پرداخته و در مراسم اختتاميه نيز حسن بنيانيان، توسعه فرهنگي در ايران معاصر را بررسي ميكند.