معاون سرمايهگذاری و توسعه طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری گفت:چرا بايد ميانگين رسيدگی به توجيه طرحهای اقتصادي، بيش از 210 روز باشدو بانك اعلام كند كه در حال بررسی اين طرحهاست.
به گزارش هنرنیوز، امروز (شنبه، 18 دیماه) در هشتمين نشست رسانهای رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و معاونانش در ارگ آزادی برگزار شد .
عليرضا عامری معاون گردشگری کل کشور با اشاره به اینکه بين سالهای 1384 تا 1388 در زيربخشهای مختلف گردشگری و در قالب طرحهای سرمايهگذاری ، 1371ميليارد ريال اعتبارات زيرساختی ملی اختصاص يافته است ، اظهار کرد : در سال 1387 براساس پيگيري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگری، بيش از دوهزار و 500ميليارد ريال از سرجمع اعتبارات تملك دارايیهای سرمايهای استان به زيرساختهای گردشگری اختصاص داده شد.
وی گفت: مطالعه، شناسايی، امكانسنجی و ايجاد زيرساختهای مورد نياز قطبها و محورهای گردشگری، مطالعه و ايجاد اردوگاهها و مجتمعهای خدمات گردشگری، مطالعه، شناسايي، امكانسنجی و ايجاد زيرساختهای مورد نياز در مناطق نمونه گردشگری، كمكهای فنی و اعتباری به بخش خصوصی و تأمين زيرساخت ساماندهی سواحل دريای خزر از جمله مهمترين اقدامات اين حوزه است.
عامری به واگذاری 29 مورد از اماكن تاريخی با حجم سرمايهگذاری حدود 300ميليارد ريال برای بهرهبرداری اقتصادی بخش خصوصی اشاره کرد .
وی اذعان کرد: 46 مجتمع خدماتی رفاهی بين راهی توسط شركت توسعه ايرانگردی و جهانگردی پس از گرفتن مجوز و زمين به سرمايهگذاران واگذار میشودهمچنین از ديگر اقدامات معاونت گردشگری 140ميليارد ريال سرمايهگذاری توسط بخش خصوصی است.
در این جلسه معاون سرمايهگذاری و توسعه طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری درباره وضعيت اعتبارات ملی این معاونت گفت: اعتبار هزينهشده پيش از برنامه چهارم حدود 50ميليارد ريال، عملكرد برنامه چهارم در فاصله سالهای 1384 تا 1388، 1371ميليارد ريال بوده است.
وی اعلام کرد: اعتبار اختصاصيافته به مصوبات سفرهای مقام معظم رهبری و رياستجمهوری در سالهای 1387 و 1388، 641ميليارد ريال و اعتبار ابلاغی سال 1389 بدون احتساب مازاد اعتبار، 662ميليارد ريال بوده است.
حسین فاضلی افزود:615 منطقه نمونه گردشگري در سالهای1387 تا 1389 مصوب شد. هم اکنون نیز 349 پروژه منطقه نمونه گردشگری در حال اجراست. همچنین239 منطقه نمونه گردشگری در سالهای 1387 تا 1389 درحال اجرا بوده است.
معاون سرمايهگذاری و توسعه طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: 148 مورد كمك به زيرساخت به مناطق نمونه گردشگری در برنامه چهارم و 191 مورد مطالعات طرح جامع در حال انجام از جمله برنامههای چهارم توسعه و امسال هستند.
فاضلی تصریح کرد :مصوبه هيأت وزيران درباره تسريع در ايجاد و بهرهبرداری از واحدهای خدماتی و سرويسهای بهداشتي بين راهي با هدف تهيه الگوی لازم برای ساخت اين مجتمعها و در اختيار گذاشتن سرويسهای بهداشتی بين راهی با هماهنگی وزارتخانههای جهاد كشاورزی و مسكن و شهرسازی اجرا شد.
وی تاکید کرد: از 325 مورد سرويس بهداشتی در دست اجرای شركت توسعه، 286 مورد آماده تحويل موقت و بهرهبرداری است.
فاضلی ادامه داد: در سال 1389 مبلغ 180ميليون ريال برای تكميل پروژههای در دست توسعه ابلاغ شد.
وی به 25 مورد مطالعات طرحهای جامع گردشگری، 171 طرح مطالعات روستاهای گردشگری، 288 مورد مطالعات تدوين بستههای فرصتهای سرمايهگذاری در بخش گردشگری اشاره کرد.
فاضلی گفت : يك مورد مطالعه طرح توسعه صنعت گردشگری در محدوده ساحلی دريای مازندران، يك مورد مطالعات مكانيابی، امكانسنجی و طراحي كمپينگهای اقامتی در سطح كشور، يك مورد مطالعه بررسی چگونگی ايجاد دفاتر نمايندگی و كارگزاریهای جذب سرمايهگذاری در خارج از كشور در زمينه ايجاد و توسعه زيرساختهای صنعت توريسم ايران از دیگر اقدامات است.
وی به يك طرح درباره تدوين استانداردها و ضوابط كف برای توسعه تأسيسات گردشگری كشوراشاره کرد و اذعان کرد:يك طرح نظارت بر طرح تدوين استانداردها و ضوابط كف برای توسعه تأسيسات گردشگري كشور و يك طرح قوانين و استانداردهای لازم ساماندهی و مديريت متمركز تأسيسات حاشيه راهها را از جمله مطالعات ملی انجامشده در معاونت سرمايهگذاری و طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری است.
فاضلی اعلام کرد: 1075 مورد اقامتگاه در سالهاي 1387 تا 1389 كه بيشترين سهم را هتلها و مهمانپذيرها به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود:استانهای گيلان، مازندران، فارس و خراسان رضوی 67 درصد از اقامتگاههای يادشده را بهعنوان استانهای توريسمپذير به خود اختصاص دادهاند.
فاضلی تاکید کرد: توسعه گردشگری و سرمايهگذاری در گرو همكاری با ديگر بخشها در كشور است.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: با هدف شكلگيری تأسيسات گردشگری با سرعت بيشتر، در بحث تأمين هزينهها تفاوت قيمتها وجود دارد و برای گذر از اين دوره تفاوتها، نيازمند حمايت هستيم.
فاضلی با اشاره به اینکه در آخرين تفاهمنامهای با بانكها برای ساخت واحدهای اقامتي قرار شد 500ميليارد تومان برای طرحهای بالای 15 درصد توسط پنج بانك به سرمايهگذاران اختصاص يافته است، افزود: با وجود گذشت 10 ماه از بسته شدن اين قرارداد، هنوز هيچكدام از بانكها هيچ تسهيلاتي به سرمايهگذاران متقاضی ندادهاند.
معاون سرمايهگذاری و توسعه طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با حالتی گلایه آمیز گفت: چرا بايد ميانگين رسيدگی به توجيه طرحهای اقتصادي، بيش از 210 روز باشد و بانك اعلام كند كه در حال بررسی اين طرحهاست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بستههای حمايتی گردشگری با توجه به هدفمندی يارانهها گفت: اين بستهها جنبه تقاضا و بهره دارند. ما برای ايجاد جايگاه درخواست داديم تا بتوانيم شاهد شكلگيری اين ساختارها با سرعت بيشتر باشيم.
وی درباره دستاوردهای سه همايش بينالمللي فرصتهای سرمايهگذاری كه تا كنون توسط معاونت سرمايهگذاری و طرحهای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری برگزار شدهاند، اظهار کرد: در نخستين همايش بيشتر، فرصتها معرفی شدند و سازمان هنوز نتوانسته بود، بهصورت حرفهای وارد اين قضيه شود.
فاضلی تشریح کرد: به همين دليل، نيازمند حمايتهای جدی در اين زمينه بود. در دومين همايش سطح بستههای سرمايهگذاری ارتقا يافت و در سومين همايش، بستهها بهصورت حرفهای معرفي شدند. اكنون هر سرمايهگذار در كوتاهترين مدت میتواند كار خود را در اين زمينه انجام دهد.
وی ورود 26 پروژه توسط سرمايهگذاران خارجي را با 186ميليون دلاري كه از اين بابت وارد كشور شده است، از جمله دستاوردهاي اين همايشها دانست.
فاضلی گفت: ممكن است بسياری از پروژهها ثبت نشوند.: در استانی مانند مشهد، سرمايهگذارانی از افغانستان و حوزه خليج فارس سرمايهگذاری كردهاند. حسابهای ملي منطقهای در بخش گردشگری يك بخش كوچك از اين اقدامات است.
وی ادامه داد: همچنين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بحث تدوين حسابهای ملی منطقهای در سه حوزه گردشگری، ميراث فرهنگی و صنايع دستی را انجام میدهد.
فاضلی تاکید کرد:اگر بانكها قدری همكاری داشته باشند، سرمايهگذاری اجرايی و عملياتی میشود.