علی داوودی، مسئول دفتر شعر حوزه هنری با اشاره به برنامههای آتی این دفتر گفت: قرار است در مهر ماه، همزمان با سالروز تولد سهراب سپهری، شاعر و نقاش معاصر، کنگرهای در حوزه هنری برگزار شود. این کنگره با همکاری حوزه هنری و بنیاد حفظ آثار و نشر افکار سهراب سپهری در روز نیمه مهر ماه برپا شود.
وی با بیان اینکه در این مراسم کارشناسان و اساتید مختلف در حوزه ادب فارسی و هنر، به بررسی اشعار و نقاشیهای این هنرمند معاصر خواهند پرداخت، ادامه داد: تاکنون سه دوره کنگره به منظور بزرگداشت سپهری توسط این بنیاد با عنوان «صدای پای آب» برگزار شده بود. بنیاد در سال جاری تصمیم گرفت تا این کنگره را با همکاری حوزه هنری برگزار کند.
مسئول دفتر شعر حوزه هنری به برنامههای جانبی برای این کنگره اشاره کرد و یادآور شد: قرار است چند نشست تخصصی با موضوع شعر و آثار هنری سپهری برگزار شود. وی از جمله شاعران معاصر است که در حوزه نظریات ادبی تأثیرگذار بود و نقش ویژهای داشت، به همین خاطر نشستی به منظور بررسی این نوع نظریات برگزار خواهد شد. علاوه بر این، آثار هنریای از سپهری به همراه ماشین وی در حیاط حوزه هنری به نمایش گذاشته خواهد شد.
شاعر و نقاش ایرانی بود که شعرهایش به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. وی در ابتدا به سبک نیمایی شعر میسرود ولی بعدها رویه خودش را باز شناخت. در این شیوه جدید سهراب سپهری بر دیدگاه انسانمدارانه و آموختههایی که از فلسفه ذهن فرا گرفته بود به شیوه جدیدی دست یافت که بعدها به سبک خاص او شناخته شد.
شعر وی صمیمی، سرشار از تصویرهای بکر و تازه است که همراه با زبانی نرم، لطیف، پاکیزه و منسجم تصویرسازی میکند. از معروفترین شعرهای وی میتوان به نشانی، صدای پای آب و مسافر اشاره کرد که شعر صدای پای آب یکی از بلندترین شعرهای نو زبان فارسی است.