علامه محمدرضا حکیمی مؤلف اولین دائرة المعارف مدون حدیثی شیعی با عنوان «الحیاة» با رویکرد طرح کلی اندیشه اسلامی بر اساس معارف اهل بیت(ع) است. این مجموعه عظیم از جمله آثار توصیه شده درباره موضوع سبک زندگی و زیست مسلمانی و به تعبیر متفکران معاصر، عرضه عصری و تمدنی قرآن و رویات معصومین علیهم السلام است و تاکنون ۹ جلد از آن راهی بازار نشر شده است.
روند انتشار مجموعه الحیاة که قرار است در ۱۲ مجلد تکمیل شود، پس از انتشار جلد هشتم با توقفی همراه بود. نهمین جلد از دائره المعارف الحیات اثر مشترک استاد محمدرضا حکیمی، محمد حکیمی و علی حکیمی توسط انتشارات "دلیل ما" امسال به بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران رسید. استاد محمدرضا حکیمی با کم کردن و یا حتی تعطیل کردن برخی جلسات خصوصی بحث و فحث و کلاس هایش همت مضاعفی برای تکمیل این دائره المعارف به خرج داده و با همکارانش در حال آماده سازی جلد های بعدی این مجموعه بود که اکنون جلد دهم آن نیز به ثمر رسیده و در آستانه نشر قرار گرفته است.
جلد دهم از مجموعه ۱۲ جلدی دایرةالمعارف شیعی الحیاه مراحل نهایی ویراستاری را میگذراند و در روزهای آینده به دست چاپ سپرده خواهد شد. اولین جلد این مجموعه سال ۵۸ منتشر گردید که تا کنون و پس از گذشت بیش از سه دهه همچنان عمر گرانقدر سه مولف دانشمند و متفکر شیعی، یعنی اخوان حکیمی صرف تالیف آن شده است. پایگاه اطلاعرسانی الحیات برای آشنایی بیشتر با سرفصل های مهم جلد دهم، اقدام به رونمایی فهرست تفصیلی آن نموده است. برخی از مهم ترین کلیدواژهایی که در این مجلد میتوان یافت عبارتند از: دوست، دوست یابی، مدارا و نرم خویی، اعتدال، مسئولیت اجتماعی انسان، تربیت توحیدی، تربیت فکر، ازدواج هدفمند، آرامش خانواده، بارور کردن فکر کودک، پرورش عاطفه، تربیت بهداشتی و جنسی و اجتماعی، بزرگداشت کودک و… .