بوعلي سينا و باباطاهر برگي از درخت پربار تمدن اين مرز و بوم هستند
درحاشيه گردهمايي مديران سازمانهاي شهرداري هاي شهرهاي کشور مطرح شد؛
بوعلي سينا و باباطاهر برگي از درخت پربار تمدن اين مرز و بوم هستند
 
تاريخ : سه شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۷
سيد مسعود عسگريان درحاشيه گردهمايي مديران سازمانهاي شهرداري هاي شهرهاي کشور گفت: بوعلي سينا و باباطاهر برگي از درخت پربار تمدن اين مرز و بوم هستند.

از زماني که قرار شد بلديه تشکيل شود تا کارهاي مردم در سطح شهرها مديريت گردد مدت مديدي مي گذرد. بلديه که بعدها به شهرداري تغيير نام داد، نهادي شد تا مردم ساکن شهرها را وادار کند که از نظم و قانون خاصي در ساخت و ساز منازل و مغازه هاي خود پيروي کرده وبهداشت شهرها و حمل و نقل را تحت نظر يک سازمان در آورند و هر گاه خواستند به شغلي در آيند مجوز اختيار کنند و بدين ترتيب شکل و ظاهر شهرها را همچون ممالک فرنگ تحت قاعده ونظمي از پيش نوشته شده در آورند.

بلديه به مفهوم شهرداري در ايران ازاولين سازمان هاي اداري است که سابقه آن به عهد ناصرالدين شاه قاجار مي رسد که ظاهراً بر اثر مسافرت هاي خود به اروپا به فکر تاسيس اداره اي براي بعضي از امور شهري افتاد و اصطلاح بلديه تقريباً از حدود اوايل سده 14 هجري قمري متداول،اما صورت عملي تاسيس و قانوني شدن آن از دستاوردهاي انقلاب مشروطه ايران ( 1324 هـ .ق) بوده است.

مي توان گفت که حکومت مشروطه در همدان تقريباً چند ماهي قبل از صدور فرمان آن در ايران به يمن وجود حکمران عارف و آزاديخواهي چون ظهير الدوله صفا عليشاه داماد ناصرالدين شاه در اين شهر استقرار يافت.

وي پيش از آن که اسمي از مجلس شوراي ملي در ايران باشد در شهر همدان مجلس فوايد عمومي را بنياد گذاشت که حکم پارلمان شهري بود و بعدها انجمن ولايتي نام گرفت،که در اواخر رژيم سابق(پهلوي دوم) به انجمن شهرستان و استان و بعد از انقلاب به شوراي روستا وشهر موسوم شد.

از زماني که شهرداريها موظف به تامين بخش عمده اي از اعتبارات مورد نياز براي پوشش هزينه هاي خود شدند و به نوعي خودکفايي را تجربه نمودند، با مشکلات جدي در تامين نقدينگي و سرمايه روبرو بودند. پرواضح است ظرفيت درآمدهاي معمول و جاري شهرداريها، پاسخگوي هزينه‎ها و مخارج شهر نبوده و از سويي مهاجرت روز افزون جامعه روستايي کشور به شهرهاي بزرگ در دهه هاي اخير موجب گشت نياز شهرداريها به اعتبارات کلان محسوس تر و اجتناب ناپذير گردد.

مطلب فوق را شهردارهمدان به خبر نگار هنرنیوز درحاشيه گردهمايي مديران سازمانهاي شهرداري هاي شهرهاي کشور درهمدان گفت، تا همدان رابيش از پيش داراي فرهنگ غني شهروندي قلمدادکند.

در اين گردهمايي شهردار همدان نيز گفت: دومين پايانه بزرگ استان همدان با حمايت هاي دولت، استانداري همدان و اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان در قسمت شرقي شهر احداث مي شود.

سيد مسعود عسگريان اظهار داشت: بحث حمل و نقل مسافرين همواره يكي از دغدغه هاي مديريت شهري بوده است و با برنامه هاي خوبي كه در سازمان پايانه هاي مسافربري شهرداري انجام مي شود اقدامات مناسبي در اين سازمان پيشبيني شده كه يكي از اين اقدامات احداث پايانه شرق شهر همدان است.

عسگريان يادآور شد: شهر همدان در چهار راه عبوري 4 استان غرب كشور قرار دارد و همه روزه به عنوان پايانه جابجايي مسافران استانهاي غرب كشور عمل مي كند.

سيدمسعود عسگريان افزود: سرويس دهي به مسافران در پايانه ها مطلوب تر از گذشته انجام مي شود و مكاني براي استراحت آنها در نظر گرفته شده است.

وي افزود: پايانه مسافربري شهر همدان با قسمت هاي مختلف اتوبوسراني، ميني بوسراني و تاکسيراني عملکرد بسيار خوبي ارائه مي کند و روزانه با 160 اتوبوس ، 300 ميني بوس و حدود 3000 تاکسي به بيش از 11 هزار مسافر خدمات ارائه مي دهد.

وي با بيان اينكه همدان گذرگاه تاريخ است، گفت: اين شهر با قدمت چند هزار ساله شهر گنج ها و گنجينه ها و مزين به نگينهاي فرهنگي و باستاني بسيار و گنجينهاي از هنر، تمدن، فرهنگ، مشاهير و نامآوران است.

وي ادامه داد: نام آوراني چون بوعلي سينا و باباطاهر برگي از درخت پربار تمدن اين مرز و بوم هستند.

وي اظهار داشت: همدان پنجمين شهر تاريخي و فرهنگي و از جمله كلانشهرهاي ايران است و فرهيختگي پيشينيان و توانمندي علمي و اخلاقي آنان در ادوار مختلف باعث شده تا همدان مأمن مردماني كه به صداقت، معنويت و تلاش شهرهاند باشد.

شهردار همدان اظهار داشت: مديران شهري همدان سعي دارند تا با انجام اقدامات زيربنايي و اجراي پروژههاي شهري سيماي شهر همدان را برازنده نام بلندش كنند.

سيد مسعود عسگريان اظهار داشت: بحث حمل و نقل مسافرين همواره يکي از دغدغه هاي مديريت شهري بوده است و با برنامه هاي خوبي که در سازمان پايانه هاي مسافربري شهرداري انجام مي شود اقدامات مناسبي در اين سازمان پيش بيني شده که يکي از اين اقدامات احداث پايانه شرق شهر همدان است.

عسگريان با تأكيد بر اينكه در مقوله گردشگري بايد به فرهنگ توجه داشت، گفت: شناخت فرهنگ در شناخت اقوام ملل مختلف مؤثر است.

وي ادامه داد: انسانها نمايندگان فرهنگهاي گوناگوناند و تماس رودرروي آنها با يكديگر در واقع تماس رودرروي فرهنگهاست كه از اين طريق غناي فرهنگي به وجود ميآيد.

او در ادامه با بيان اينكه همدان داراي تنوع زيادي در بحث گردشگري است و از بسياري شهرها در اين زمينه برتر است، گفت: در نوروز امسال گردشگران اززيرساخت ها در همدان ابراز رضايت داشتند كه اين نشان دهنده آن است كه ملت ايران با درايت تمام زمينه نشاط اجتماعي را مي بيند.

شهردار همدان اشاره کرد: سازمان پايانه مسافربري شهرداري همدان به عنوان سازمان برتر کشور در سال گذشته انتخاب شد و اين سازمان با تمام توان به دنبال ارائه خدمات مطلوب به شهروندان است ، همچنين در زمينه بحث هدفمندي يارانه ها تلاش هاي بسياري انجام مي دهد.

سيد مسعود عسگريان يادآور شد: در سال 90 برنامه ريزي شده است تا بخشي از پايانه ها در قسمت هايي از شهر پيش بيني شود که حداقل بار ترافيکي را ايجاد کند.

وي تاکيد کرد: اميدواريم تصميمات نهايي از اين نشست تخصصي بتواند براي تمام شهروندان ميهن اسلامي، خدمات و رفاه بيشتري ايجاد کند.

کد خبر: 27549
Share/Save/Bookmark