حجتالاسلام محمود نوذری مدیر گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با تأکید بر اهمیت نقد و ترجمه نظریههای غربی در زمینه رشد دینی اظهار داشت: این اثر با یک نگاه و رویکرد بومی و دینی تدوین میشود.
وی درباره محتوای اثر گفت: این نوشتار در سه بخش تدوین شده است؛ یک بخش نظریههای رشد دینداری است که نظریاتی با رویکرد شناختی، جامعهپذیری و نظریههایی با جنبههای عاطفی دینداری را بررسی کرده است.
حجتالاسلام نوذری با بیان اینکه بخش دوم کتاب به نقد نظریات مطرح شده میپردازد، افزود: بنابراین اگر قرار براین است که نظریات غربی در ایران مورد توجه و استفاده قرار بگیرد بایدها و مبانی لازم در زمینه رشد دینداری باید بومیسازی شود و در این کتاب تلاش کردم تا این نظریات را به مسایل دینداری اسلامی نزدیک کنم.
مدیرگروه تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروزه در زمینه رشد دینی پایاننامههای زیادی منتشر میشود، افزود: اما عمده اینها از غرب اقتباس شده بدون توجه به مبانی یعنی نظریات رشد دینی مبتنی بر فهم دین و رشد کلی انسان با توجه به دین مسیح و یهود است و به همین دلیل ورود این مباحث به فرهنگ مکتوب دانشگاهی و عمومی جامعه آسیبزاست در نهایت باید متونی داشته باشیم تا برای تدریس در آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد.
این مؤلف برگزیده کتاب سال حوزه یادآور شد: در نهایت نظریات از سال ۱۹۳۲ براساس مباحث پیاژه، گلدمن و سایر نظریه پردازان شناختی، جامعه شناسی و ... که به رشد دینداری پرداختهاند ترجمه و در این اثر به صورت نقد و بومیسازی شده ارایه میشود.
وی اظهار داشت: امیدوارم این کتاب به زودی از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آماده انتشار شود.
نوذری درباره کار تحقیقاتی که اخیراً برای معاونت پژوهشی ریاست جمهوری انجام داده توضیح داد: این اثر نیز ممیزی دانش تربیت اسلامی است که دراین طرح به توصیف وضعیت دانش تربیت اسلامی در کشورهای اسلامی و ایران در سی سال اخیر پرداخته و سپس یک آینده نگری و در نهایت راهبردها و راهکارها در زمینه ارتقای دانش تربیت اسلامی ارایه شده است.