توقف تخصیص بودجه به بازوی فرهنگی سازمان ملل ؛
آمریکا به عضویت فلسطین در یونسکو واکنش نشان داد
با توقف حمایت مالی آمریکا از یونسکو به دلیل اعطای حق عضویت این سازمان بینالمللی به فلسطین، بازوی فرهنگی سازمان ملل اکنون در بدترین وضعیت اقتصادی قرار گرفته است.
تاريخ : شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۵
به گزارش هنرنیوز، سازمان یونسکو با وجود مخالفتهای آمریکا که ناشی از فشارهای رژیم اشغالگر قدس بوده، فلسطین را به عضویت کامل این سازمان بینالمللی درآورد.
پس از آن بود که دولت اوباما در واکنش، از اکتبر ۲۰۱۱ حمایتهای مالی خود را از سازمان یونسکو قطع کرد تا این نهاد فرهنگی دچار شرایط مالی سختی شود.
با قطع حمایت مالی آمریکا، یونسکو مجبور شد بخشی از برنامههایش را به حالت تعلیق درآورد و حتا دست به تعدیل نیرو بزند. بودجهای که آمریکا در اختیار این سازمان بینالمللی میگذاشت، ۲۲ درصد کل بودجهی یونسکو را تامین میکرد.
این سازمان بینالمللی که توسعهی آموزش جهانی، معرفی میراثهای جهانی و همچنین حمایت از آزادی بیان از اهم اهداف آن است، سال ۲۰۱۲ را با کسری بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری آغاز کرد که برای سال آینده نیز این کسری بودجه پیشبینی شده است.
به گزارش ورلد بولتن، «ایرینا بوکوا»، یکی از مسئولین بلندپایه یونسکو در اینباره گفت: ما با شرایط سختی مواجه هستیم. تلاش میکنیم بودجهمان را افزایش دهیم، اما این اقدامات در طولانیمدت نتیجه میدهند. ما یونسکو را تعطیل نمیکنیم، اما کشور عضو ایالت متحده باید در رویهی پیش روی خود تجدید نظر کند. یونسکو اینگونه فلج میشود.
«بوکدوا» که پیش از این به عنوان وزیر خارجه بلغارستان فعالیت میکرد، افزود: پس از این اقدام آمریکا، مجبور به راهاندازی صندوق اضطراری شدیم و توانستیم ۶۹ میلیون دلار جمعآوری کنیم. کشورهای قطر و عربستان هر یک ۲۰ میلیون دلار به یونسکو کمک کردهاند و مابقی این مبلغ اهدایی کشورهای کوچکتر چون ترکیه، اندونزی و الجزیره است.
وی همچنین اعلام کرد، قرار است روز پنجشنبه قرارداد ۲۰ میلیون دلاری برای توسعهی برنامههای آموزشی با نروژ امضا کنند.
بوکدوا در پایان اظهار داشت: این مبالغ خلاء را پر میکند، اما نه برای مدت طولانی. ما به بودجهای قابل پیشبینی نیاز داریم. فکر میکنم یونسکو در توفان اختلافات خاورمیانه گیر افتاده است و این اصلا منصفانه نیست.