مدیر گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی:
گردشگری سواحل خزر نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح است
تاريخ : شنبه ۷ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۵۶
مدیر گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سواحل جنوبی دریای خزر از مقاصد شناخته شده گردشگری در ایران است که با توجه به شناخته شدن این سواحل از سوی دیگر شهرهای گردشگر فرست به سواحل شمالی کشور در سال های اخیر وضعیت راه ها در سه استان گیلان، مازندران و گلستان که در سواحل خزر قرار گرفته اند نیز بهتر شده است.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری همایش سراسری گردشگری و توسعه پایدار سواحل خزر دکتر محمود ضیایی ضمن بیان مطلب افزود: تقاضا برای گردشگری در سه استان واقع در سواحل دریای خزر بالا رفته و برخی اتفاقات در استان های حاشیه دریای خزر نیز به بارگذاری بیش از ظرفیت های طبیعی و محیطی موجود در سه هاستان گیلان، مازندران و گلستان انجامیده است.
به گفته مدیر گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی بارگذاری بیش از حد صنعت گردشگری در طبیعت استان های حاشیه خزر علاوه بر داشتن تبعات منفی زیست محیطی و کمبود نیروی کار در فصل کشاورزی تبعات فرهنگی نیز به همراه دارد.
به گزارش ستاد خبری همایش سراسری گردشگری و توسعه پایدار سواحل خزر، مدیر گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به الگوبرداری جامعه محلی از رفتار گردشگران شهری افزود: تاثیر نامتوازن فرهنگی ناشی از حضور گردشگر بر جامعه محلی استان های حاشیه خزر موجب ناهنجاری در برخی مناطق واقع در سواحل دریای خزر شده است.
وی همچنین به آلودگی های زیست محیطی و نارضایتی جامعه محلی از شلوغی ها و آلودگی ها اشاره کرد و افزود: جامعه محلی به دلیل همین مسایل نسبت به توسعه گردشگری در سواحل خزر تردید دارد.
وی توسعه گردشگری در سواحل خزر را نیازمند برنامه ریزی دقیق و مدیریت صحیح دانست و گفت: سواحل دریای خزر نیازمند آزاد سازی و مهم تر از آن داشتن نقشه راه است.
وجود مشکلات ناشی از حضور گردشگر در استان های واقع در سواحل جنوبی دریای خزر جامعه علمی کشور را ناچار به ورود به بحث های زیست محیطی و بررسی تبعات مثبت و منفی توسعه گردشگری در سواحل خزر انداخت.
همایش سراسری گردشگری و توسعه پایدار سواحل خزر 19آبانماه سالجاری و به همت دانشگاه مازیار و همکاری استانداران سه استان حاشیه خزر و دانشگاه آزاد نور در استان مازندران برگزار می شود.