آغاز ساخت هتل در حریم آتشگاه؛
تخریب منظر نماد تاریخی پایداری سرزمین سپاهان حریم درجه یک آتشگاه اصفهان آغاز شد
تاريخ : يکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۴۰
با وجود اعتراض دوستداران اصفهان و مخالفت سازمان میراث فرهنگی نسبت به هرگونه ساخت و ساز در حریم درجه یک آتشگاه اصفهان، نه تنها شهرداری از صدور مجوز ساخت هتل و مجتمع تجاری در نزدیکی آتشگاه خودداری نکرده است بلکه شرکت پیمانکار مراحل اولیه ساخت هتل را آغاز نموده است.
به گزارش هنرنیوز؛در چند روز گذشته کار تخریب خانه قدیمی و مسطح نمودن زمین و نصب تابلوی کارگاه ساختمانی در زمین مقابل آتشگاه صورت گرفته است و در صورت عدم جلوگیری از این تخلف آشکار به زودی مرحله گودبرداری و بتون ریزی نیز انجام خواهد شد. طبق تابلوی نصب شده در محل، کاربری پروژه تجاری (هتل آتشگاه)، کارفرما: گلکار و شرکاء، تعداد طبقات: 6 طبقه، ارتفاع: 14 و نیم متر، متراژ کل 7433 متر، نوع سازه: فلزی، طراح و ناظر معماری: سید رضا موسوی، ناظر سازه: عبدالعلی تابش، ناظر تاسیسات: حسن شادفر، برق و مکانیک ایرج رحمتی خواهند بود.
انجمن دوستداران اصفهان پیش از آغاز هرگونه عملیات ساختمانی در نامهای که اردیبهشت ماه سال جاری خطاب به استاندار اصفهان، اداره کل میراث فرهنگی استان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان نوشت، خواستار جلوگیری از این اقدام غیراصولی شد و هرگونه ساخت و ساز در حریم درچه یک آتشگاه را موجب تخریب منظر فرهنگی و طبیعی کهن ترین اثر تاریخی اصفهان دانست و نسبت به اثرات منفی آن ابراز نگرانی کرد.
دوستداران اصفهان خطاب به مسئولان شهر تاکید کردند که صدور مجوز ساخت هتل در محوطه آتشگاه موجب افزایش تقاضا برای گسترش ساخت و ساز در بیشه ناژوان و تخریب باغهای مرغوب و با ارزش آن خواهد شد و همچنین چشم انداز سرسبز و بکر پیرامون محوطه باستانی آتشگاه به دنبال ساخت بناهای مرتفع و ناهماهنگ تخریب خواهد شد.
متاسفانه در حال حاضر نه تنها مجوز ساخت هتل در حریم درجه یک آتشگاه از سوی شهرداری صادر شده است بلکه با عدم پیگیری موضوع توسط مردم و مسئولان، مراحل ساخت نیز آغاز شده و در صورت ادامه بی توجهی ها، شاهد برپاشدن یک ساختمان 6 طبقه به ارتفاع ۲۲ متر (با احتساب ارتفاع پارکینگ و صخامت سقف و ارتفاع طبقات) درست روبروی آتشگاه اصفهان و مخدوش نمودن منظر آن خواهیم بود.
گفتنی است که آتشگاه اصفهان بنایی خشتی مربوط به دوره پیش از اسلام است که بر فراز کوهی به همین نام، در 8 کیلومتری غرب اصفهان در مسیر اصفهان به شهر نجفآباد و در نزدیکی منارجنبان قد برافراشته است و نه تنها از فراز آن زیباترین چشم انداز کرانههای زاینده رود و بیشه ناژوان و باغهای سرسبز اطراف را میتوان دید بلکه خود چشم اندازی استوار و پابرجا در این بخش از کرانه های زاینده رود و بیشه ناژوان به شمار می رود و به عنوان نماد تاریخی پایداری چندهزارساله سرزمین سپاهان شناخته می شود.
بیشه ناژوان نیز محدودهای نزدیک به یکهزار و 200 هکتار در منطقه شمالغربی اصفهان در حاشیه زایندهرود است که زمینهای کشاورزی و باغهای وسیعی را دربرگرفته است. محدوده طبیعی ناژوان از سمت غرب به کوه آتشگاه و از شمال به منارجنبان منتهی میشود و 10 رشته مادی از شمال و جنوب پارک طبیعی ناژوان می گذرد.
شاهین سپنتا