به گزارش هنرنیوز به نقل از معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای ،جواد امیری به تاریخچه ۴ ساله بنیاد اشاره کرد و افزود : بنیاد بازی های رایانه ای همچنین برای ۳۵ بازی ایرانی پروانه ساخت صادر کرده است.
به گفته وی، در دو سال اخیر نیز۱۵ پروانه فعالیت برای شرکت های بازی سازی صادر شده که این امر نشان از اهتمام بخش خصوصی به فعالیت در زمینه بازی سازی دارد .
معاون نظارت و ارزشیابی بنیاد ملی بازی های رایانه ای تاکید کرد : تاکنون ۶ مجوز جهت برگزاری مسابقات بازی های رایانه ای در سراسر کشور صادر شده که این مساله موجب پیشرفت چشمگیری در زمینه فرهنگی رسانه مهمی همچون بازی سازی خواهد بود.
امیری توضیح داد:ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی در صورت مشاهده تخلف از سوی شرکت های توزیع کننده، اقدام به جمع آوری بازی های رایانه ای غیرمجاز از سطح بازار می کند و سپس گزارشی به معاونت ارزشیابی و نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای ارئه می دهد تا این نهاد نیز با متخلفین این حوزه برخورد قانونی داشته باشد .
وی تاکید کرد: بنیادبازی های رایانه ای نیز در نمایشگاه غرفه ای خواهد داشت تا پاسخگوی تمام سوالات علاقه مندان به بازی های رایانه ای در خصوص نحوه دریافت پروانه ساخت ، نحوه فعالیت شرکت های بازی سازی ، چگونگی صدور مجوز برگزاری مسابقه ، ساخت بازی و توزیع آن در سطح بازار باشد .
***افخمی: بازی های ایرانی ثبت جهانی شوند
بهروز افخمی کارگردان فیلم سینمایی عروس با اشاره به لزوم کاهش فاصله کیفی بازی های ایرانی از آثار خارجی اشاره کرد و خواستار ثبت جهانی بازی های ایرانی شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای، بهروز افخمی درباره لزوم حمایت از بازی های رایانه ای در کشور گفت: بازی های رایانه ای میان کودکان طرفداران بسیاری دارد و بچه ها بخش عمده ای ساعات تفریح خود را به بازی اختصاص می دهند.
کارگردان فیلم سن پطرزبورگ یادآور شد: جشنواره بازی های رایانه ای به نوبه خود در توسعه صنعت بازی سازی در کشور تاثیر گذار است اما تا زمانی که نتوانیم کیفیت آثار داخلی را در حد تولیدات خارجی ارتقا دهیم در این عرصه اتفاق خاصی نمی افتد.
کارگردان فیلم عروس ادامه داد: بخش خصوصی پیشتر به دلیل عدم حمایت از حقوق مولفان در عرصه بازی های رایانه ای کمتر وارد این عرصه شده در حالی که بازی های رایانه ای یکی از پردرآمد ترین حوزه های فرهنگی در دنیا است.
افخمی همچنین تاکید کرد: کپی غیر مجاز بازی های رایانه ای تهدیدی جدی برای تولیدات ملی محسوب می شود چراکه سرمایه بخش خصوصی در پی قاچاق بازی های تولید شده از بین می رود.
وی افزود: بسیاری از بازی سازان ما با تهیه کنندکان خارجی در ارتباط هستند و این تعامل در تعالی عرصه بازی سازی کشور تاثیرگذار است.
کارگردان فیلم سن پطرزبورگ گفت: خانواده ها برای استفاده از بازی های ایرانی به نمایشگاه و جشنواره بازی های رایانه ای تهران می آیند و تولید داخلی باید در سطحی باشد که خانواده ها نا امید به خانه بر نگردند.
افخمی ادامه داد: بازی ایرانی باید ثبت جهانی شده و محدود به داخل کشور نشود و کیفیت این آثار به حدی باشد که قابلیت ثبت جهانی داشته باشند.
وی یادآور شد: در این شرایط این آثار می توانند در سطح جهانی مطرح شوند و با جهانی شدن تولیدات ایرانی، بازار های بهتری برای بازی های رایانه ای و بازی سازان داخلی فراهم می شود.
کارگردان فیلم شوکران ادامه داد: بازی های اصل در دنیا ۶۰ تا ۷۰ دلار قیمت دارند و ثبت آثار ایرانی مانع از کپی برداری از این آثار شده و این امر موجب رونق اقتصادی بازی های رایانه ای در کشور می شود.
افخمی گفت:هزینه بازی های رایانه ای در تولید بسیار زیاد است و بومی کردن این بازی ها دشوار است اما تلاش های انجام شده در این عرصه قابل تامل بوده و امیدوارم در آینده نزدیک نتایج بهتری در این عرصه حاصل شود.
***ریسک قاچاق کالا بویژه محصولات فرهنگی مانند فیلم و بازی های رایانه ای را افزایش می دهد.
وزیر دادگستری با بیان اینکه ریسک قاچاق کالا و ارز باید برای قاچاقچیان بالا باشد ،گفت: قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در شورای نگهبان مراحل نهایی خود راطی می کند، ریسک قاچاق کالا بویژه محصولات فرهنگی مانند فیلم و بازی های رایانه ای را افزایش می دهد.
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای، سید مرتضی بختیاری افزود: سازمان تعزیرات حکومتی در صورت گزارش مراجع ذی صلاح مانند وزارت ارشاد یا سایر سازمان های دخیل در امر فرهنگ، در اسرع وقت و بر اساس قانون با قاطعیت با قاچاقیان کالا و ارز که قاچاقچیان بازی و فیلم نیز از این جمله هستند، برخورد می کند.
وزیر دادگستری با بیان اینکه جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق فرهنگی مانند بازی و فیلم از مصادیق مبارزه با جنگ نرم دشمنان علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است یاد آور شد که البته مانند سایر موارد قاچاق کالا و ارز، برخوردهای قضایی و امنیتی باید آخرین راهکار باشد.
بختیاری گفت: تولید کنندگان داخلی باید سعی کنند با بهره گیری از امکانات و تجهیزات روز بازی های رایانه ای اقدام به تولید بازی های داخلی جذاب و متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی کنند.
وزیر دادگستری ادامه داد: در کنار اینگونه اقدامات، سازمان تعزیرات نیز مانند روال گذشته با قاچاقچیان کالا بویژه قاچاقچیان محصولات فرهنگی برخورد قاطع کرده و بازار را از وجود منحوس کالاهای قاچاق و غیر مجاز پاک می کند.
بختیاری همچنین درباره برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای که ششم تا دهم تیر ماه امسال در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد گفت: بدون شک، برگزاری اینگونه نمایشگاه ها و معرفی تولیدات داخلی، فرصتی مناسب برای تولید کنندگان کشور برای معرفی بازی های ملی به شمار می رود و این رویداد فرهنگی می تواند موجب ارتقای توان عملی و تجربه نیروهای داخلی شود.
وزیر دادگستری نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای را محیطی مناسب برای آشنایی هر چه بیشتر والدین و کودکان و نوجوانان با مضرات کالاهای قاچاق و آشنایی بیشتر تولید کنندگان داخلی با سلیقه جامعه هدف داخل کشور عنوان کرد.
***راه اندازی سایت اسراء همزمان با افتتاح نمایشگاه بازی های رایانه ای
سایت اسراء با هدف اطلاع رسانی درباره رده بندی سنی بازی های رایانه ای، همزمان با افتتاح نمایشگاه بازی های رایانه ای برای علاقه مندان به گیم راه اندازی می شود.
به گزارش معاونت بنیاد ملی بازی های رایانه ای ، سایت اسراء با هدف اطلاع رسانی درباره نحوه رده بندی سنی بازی های رایانه ای همزمان با افتتاح نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای رونمایی خواهد شد .
بر اساس این گزارش ، این سایت از سه ماه قبل به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده و پس از تکمیل بخش های مختلف در دومین نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران رسما آغاز به کار می کند.
در این سایت تخصصی، عنوان بازی های رایانه ای بر اساس رده بندی سنی به کاربران ارائه می شود و خانواده ها با مراجعه به این سایت می توانند از عناوین بازی های رایانه ای مناسب برای فرزندانشان آگاه شوند.
همچنین سایت اسراء به دو زبان فارسی و انگلیسی برای استفاده کاربران طراحی شده است.
سایت اسراء نخستین سایت در ایران است که علاوه بر معرفی بازی های رایانه ای براساس رده بندی سنی و اطلاع رسانی درباره نظام رده بندی گیم ها، بازی های رایانه ای را به شکل رده بندی سنی در اختیار کاربران قرار داده و مشابه ایرانی ندارد.
علاقه مندان برای مراجعه به سایت می توانند به آدرس WWW.ESRA.ORG.IRمراجعه کنند .
دومین نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران از ۶ تا ۱۰تیرماه سالجاری در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.