به گزارش هنرنیوز؛ محمودی در نشستی خبری که در پنل تخصصی بررسی نقش راهنمایان در توسعه گردشگری پایدار که در عصر روز سه شنبه (۱ اسفند) به مناسبت ششمین جشن راهنمای تور در ارومیه با حضور مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این استان و رییس اتاق بازرگانی آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار کرد: در این استان نگرش به گردشگری گرفتار مشکلاتی بود که امروز مجالی پیدا شده است تا بعضی حرفها را به امید باز شدن گره مطرح کنیم.
وی ادامه داد: دریاچه ارومیه یکی از مشکلات و چالشهای ماست؛ اما این پرسش مطرح است که ضوابط محیط زیست چقدر اجازه میدهد گردشگر خود را به آن نزدیک و از ظرفیتهای گیاهی و جانوری آن بهرهمند شود.
محمودی که در بین سخنانش عنوان کرده بود به شوری دریاچهی ارومیه افتخار میکند در پاسخ به پرسش خبرنگاری تاکید کرد: آیا میتوان از این دریاچه که در نوع خود یکی از دریاچههای بینظیر دنیا و کشور است با توجه به شرایطی که برایش پیش آمده و از مقام دومین دریاچه شور جهان به اولین دریاچه شور رسیده بازهم بهره برد و از ظرفیتهایش استفاده کرد؟ ما هنوز در ضوابط و قوانین با مشکل مواجهیم که دست این صنعت را باز نمیگذارد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی تأکید کرد: تخریب طبیعت و تاریخ نباید باعث شود در آن را ببندیم و اجازه ندهیم که داخل آن شوند.
او به همسایه بودن آذربایجان غربی با کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، اشاره کرد و گفت: این استان شرایط مناسبی برای جذب گردشگر دارد اما باید زیرساختش آماده شود. ما این زیرساخت را فراهم نکردهایم
وی با تصریح این موضوع که صنعت گردشگری نه در استان، بلکه در کل کشور حرفی برای گفتن نداشته است که حالا بگوییم این صنعت بهعنوان محور توسعه باید به جایگاه خود برسد، اضافه کرد: با این وجود گردشگری در استان آذربایجان غربی یک صنعت نوپاست که به تازگی در صدد فراهم کردن تسهیلات و زیرساختهای آن برآمدیم.
محمودی سپس درباره توسعهی زیرساختهای گردشگری استان اظهار کرد: با دو شرکت هواپیمایی از جمله آسمان مذاکره شده است که تا چندماه دیگر شاهد حضورشان در این استان هستیم. همچنین سرمایهگذاری در بخش هتل ادامه دارد.
معاون عمرانی استاندار اضافه کرد: خاکخوردهی صنعت گردشگری زیاد است. خدا به این سرمایهگذار پول داده و به این زودیها به زمین نمیخورد.
وی ادامه داد: چند سال دیگر باید صبر کرد تا مشکل تصمیمگیریها و برنامهریزیها حل شود.
محمودی اذعان کرد: ما تا کنون نگاه درستی به گردشگری نداشتهایم. همین حالا برای نمکنوردی در داخل دریاچه ارومیه مشکل داریم. نمیتوانیم رستورانگردان در داخل دریاچه ارومیه ایجاد کنیم. به این مشکلات اعتراض میکنیم حتا تا کنون چند نفر از ما درخواست کردهاند برای رفع مشکلات دریاچه به ما کمک کنند، ولی محدودیتهایی وجود دارد.
او در پاسخ به پرسشی دربارهی چرایی وجود تناقض بین حرفهای مسئولان استان و وضعیت آثار طبیعی و میراث فرهنگی آذربایجان غربی مخصوصا اقدام مقتضی جهت جبران زخمهای گردشگری ارومیه گفت: آنچه دربارهی وضعیت حفاظت از آثار تاریخی استان اعم از تخصیص اعتبارات کم و قصور در حفاظت مطرح میشود، کاملا درست است. شاید نگرش ما دربارهی توسعه اصولی نبوده است، ولی امروزه ایستادهایم و راه را پیدا کردهایم و امیدواریم سریعتر پیش رویم.
معاون عمرانی استاندار همچنین از توافق استانداری، شهرداری ارومیه، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و لشگر ۶۴ ارومیه برای تخلیهی ساختمانهای اطراف تاریخیترین میدان ارومیه خبر داد.
وی افزود: در صدد آن هستیم تاریخیترین میدان ارومیه را به موزه تبدیل کنیم از این رو از ارگانهایی که ساختمانهای اطراف میدان را در دست دارند خواستیم تا ساختمانهای خود را تخلیه و با کمک میراث فرهنگی تبدیل به موزه کنیم.
او همچنین اعلام کرد: ساختمان دادگستری در این میدان میراثی نیست.