حجتالاسلام محمد سالار، معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهلبیت(ع) در خصوص برنامههای دهه کرامت گفت: عموما برنامههای مجمع جهانی اهلبیت(ع) با دستگاههای فرهنگی همسو است و بعضی از برنامههای ما در خارج از کشور اجرا میشود.
وی اظهار داشت: اعضای مجمع عمومی و مرتبطین ما در مجمع جهانی اهل بیت(ع) و برخی از پیروان اهلبیت(ع) که در کشورهای مختلف حضور دارند برای معرفی و شناساندن سیره رضوی، کتابهایی را به زبانهای مختلف ترجمه کردهاند.
حجتالاسلام سالار با بیان اینکه ما حدود ۶۰۰ عضو از ۱۲۰ کشور جهان داریم، تصریح کرد: به دلیل اینکه مجمع جهانی اهلبیت(ع) بتواند فرهنگ رضوی را علاوه بر نخبگان و فرهیختگان، در میان عامه مردم نهادینه کند مراسمی را در خود کشورهایی که مرتبط با این مجمع هستند را برگزار میکند که در این مراسم، سخنانی درباره سیره رضوی و مباحث مرتبط با شخصیت امام رضا(ع) و زندگی ایشان بیان و میزگردها و همایشهایی را با حضور شخصیتهایی از اهل تسنن در این خصوص برگزار میشود.
وی در پاسخ به اینکه کدامیک از کشورها استقبال بیشتری از برگزاری این مراسم دارند، عنوان کرد: قطعا در کشورهایی که شیعیان بیشتری حضور دارند و به طور کلی ۷۰ کشور مراسم جشن دهه کرامت به صورت رسمیتر و پررنگتر برگزار میشود. کشورهایی مانند عراق، لبنان، بحرین کویت، استرالیا، آلمان، فرانسه، نیوزلند، پاکستان، همچنین کشورهای هندوستان، تایلند، اندونزی نیز مراسم جشن میلاد امام رضا(ع) را برگزار میکنند.
معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهلبیت(ع) از اجرای برنامه دیگری با هماهنگی دبیرخانه جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) خبر داد و گفت: تعدادی از خادمان امام رضا(ع) و فعالان سیره رضوی که به نحوی در ارتباط با ثامنالائمه آثاری را خلق کردهاند با هماهنگی جشنواره فرهنگی امام رضا (ع) دعوت شدهاند تا در شب ولادت امام رضا(ع)، در مشهد مقدس و در مراسمی رسمی از آنها تکریم و تجلیل شود لذا بر آن هستیم در دهه کرامت به نام نامی امام رضا(ع)، برادر بزرگوارشان حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) و همچنین حضرت معصومه(س) بتوانیم سیره این بزرگواران را که حق بزرگی به گردن ما دارند را برای مخاطبان خارجی نیز معرفی کنیم.
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که کتابها و مقالاتی که در خصوص این سه بزرگوار نوشته شده است را به زبانهای زنده دنیا ترجمه کنیم و بدین وسیله، علاقهمندان پیروان اهلبیت علیهمالسلام بیش از گذشته شناخته شوند چراکه بسیاری از ادیبان در نقاط مختلف جهان هستند که درباره امام رضا (ع) قلم زده و تألیفاتی را در این زمینه داشتهاند و همچنین بسیاری از بزرگان مسیحی هستند که زندگی ائمه اطهار (ع) را به زبانهای مختلف تدوین کردهاند.
سالار تصریح کرد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) معرفی سیره امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ به دیگر مسلمانان را در دستور کار خود قرار داده است لذا هماهنگیهایی با آستان مقدس این سه بزرگوار انجام شده و جلسات متعددی را برگزار کردهایم که امیدوارم با هماهنگی این سه آستان بتوانیم یک سری همایشها، کتابها، بروشورها را نوشته و یا ترجمه کنیم و در اختیار مخاطبان خارجی قرار دهیم.
وی، ارسال کتاب، لوح فشرده و محصولات فرهنگی را در قالب بستههای فرهنگی به علاقهمندان در خارج کشور را از دیگر اقدامات مجمع جهانی اهلبیت(ع) ذکر کرد و گفت: خوشبختانه امسال، کیفیت و محتوای این کتابها بالاتر و بهتر از سال گذشته است و ترجمه این کتابها به چندین زبان در نمایندگیها و مجامع رسمی و محلی ما در خارج از کشور به زبان مالایی، چینی، ترکی استانبولی نیز امسال انجام شده است.
معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهلبیت(ع) اظهار داشت: از دیگر اقدامات مجمع جهانی اهلبیت(ع) تهیه مقالاتی درباره سیره رضوی و تغذیه سایتهای مرتبط با مجمع جهانی اهلبیت(ع) است تا آنها بتوانند کاربران خویش را به لحاظ فکری تغذیه کنند.
وی تصریح کرد: ما با همکاری کمیته شناسایی و تجلیل از خادمان و فعالان سیره رضوی و سازمانها و مراکزی که با خارج از کشور مرتبط هستند از جمله جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دبیرخانه جشنواره فرهنگی امام رضا(ع) ۴۰ نفر را از کشورهای مختلف انتخاب کردهایم که در مراسم تجلیل از خادمان سیره رضوی حضور پیدا خواهند کرد کشورهایی مانند مالزی، چین، بلژیک، استرالیا، آلمان، پاکستان، کانادا، اسپانیا، سودان، آذربایجان، فلسطین، سوریه و نیوزلند از این قبیل به شمار میروند.