ساکنان بهشت؛ بهشت شهران را خراب نکنید
گزارش هنرنیوز از تجمع مردم روبروی شهرداری؛
ساکنان بهشت؛ بهشت شهران را خراب نکنید
مردم شهران در اعتراض به احتمال قطع ۲هزار و ۷۰۰ اصله درخت با قدمت بیش از ۲۵ سال جلوی ساختمان مرکزی شهرداری واقع در خیابان بهشت تجمع کردند تا بهشت شهران تخریب نشود.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۲


به گزارش هنرنیوز، صبح امروز (سه شنبه، ۲۴ مرداد) مردم شهران در اقدامی خودجوش در اعتراض به احتمال قطع درختان ۲۰ ساله‌ای که همزمان با آغاز ماه رمضان پشت حصارهایی که به دور آنها کشیده شده در انتظار خشک و قطع شدن است، روبروی شهرداری تجمع کردند و خواستار اقدامات مقتضی و جلوگیری از قطع این درختان و از بین رفتن فضای سبز منطقه شدند. 

یکی از شهروندانی که ۳۰ سال است در این منطقه زندگی می‌کند می‌گوید: الان چند وقت است به این درختان آب نمی‌دهند که خشک شود تا در فرصت مناسب آن را قطع کنند و برج بسازند. این فضای سبز فیلتر هوای منطقه است و مردم سال‌ها است از آن استفاده می‌کنند، اگر این فضای سبز از بین برود، فضاهای سبز اطراف هم به همین بهانه از بین می‌روند. 

به گفته‌ی یکی از حاضرین در جمع، منطقه ۵ تهران پر از فضاهای سبزی است که مالک خصوصی دارند و مدتهاست رها شده‌اند.

یکی از دیگر اهالی منطقه شهران، بلوار نیما یوشیج درباره احتمال قطع درختان این منطقه در ادامه عنوان می‌کند: بیش از دو دهه این زمین فضای سبز بوده و در این همه سال‌ها همیشه به مردم محله گفته بودند قرار است اینجا پارک بشود. اما از اول ماه رمضان این فضای سبز را حصار کشی کردند و وقتی مردم پیگیر شدند شهرداری اعلام کرده است که مالک آن قرار است که اینجا را مجتمع سازی کند.

یکی دیگر از حاضرین هم اظهار می‌کند: در طرح تفضیلی جدید هم اینجا فضای سبز دیده شده است.الان این فضای سبز را واگذار کردند به تعاونی مسکن منطقه ۱۸،یعنی مسوولان فضای سبز منطقه این کار را کردند.

او ادامه می‌دهد: ما نمی‌دانیم چگونه، آیا گفتند این زمین بایر است یا اشاره نکردند ۳ هزار اصله درخت در آن وجود دارد به هر حال این موضوع را در کمسیون اصل 7 مطرح کردند و مجوز تغییر کاربری گرفتند .

او ادامه می‌دهد: اهالی محل از ابتدای ماه مبارک هر روز ۷ صبح در این محل جمع می‌شوند که درختان قطع نشوند. ما به شهرداری، ۱۳۷، ۱۸۷۷ طرح دعوی کردیم، نزد شهردار منطقه رفتیم، هیچ کدام هیچ کاری نکردند. یک قول مساعدتی دادند اما اتفاقی نیفتاده است .از آن طرف ما شاهدیم طرف دیگر سریع‌تر کارهایش را پیش می‌برد در صورتی که مدارک و دستورتشان بعد از تاریخ اعتراضات ماست.

یکی دیگر از اهالی می‌گوید: نه تنها به حرف مردم گوش ندادند بلکه گفتند اگر مشکل درخت است ما آن را جابه جا می‌کنیم. ۳ هزار اصله درخت را چگونه جابه جا می‌کنند؟! فقط بحث درخت نیست، خاطره و هویت است. بحث آن فضا است. وقتی این فضاهای سبز را از بین ببریم چند سال دیگر چه چیزی از تهران باقی ماند. فضای سبز مال همه مردم است. مسأله شخصی نیست به موجب چه قانونی اینها این کار را کردند. اگر زمین مسکونی بوده چرا ۲۰ سال پیش نساختند! در نقشه‌ی ۲۰ سال پیش هم اینجا فضای سبز بوده است. 

او ادامه می‌دهد :ما حتا چهارشنبه پیش اینجا آمدیم خود شهردار را که نتوانستیم ببینیم اما از شهرداری گفتند حل است ما جلوی این کار ایستاده‌ایم. نه تنها روی حرفشان نایستادند بلکه طرف مقابل از پشت حرکاتشان را سرعت بخشیدند. از کمسیون ماده 7هم اجازه گرفتند اما می خواهند درختان را کجا ببرند ؟

این ساکن چند ساله شهران توضیح می‌دهد: امروز هم پس از صحبت‌هایی که با مراجع شد و هیچ اقدامی نکردند اینجا آمدیم . از صبح اتوبوس‌هایی که سفارش دادیم را فراری دادند، عوامل شهرداری آمده بودند که کسی به ما اتوبوس، ون یا تاکسی کرایه ندهد. خود مردم بالاخره با یک اتوبوس آمدند. در راه هم چند دفعه راننده را نگه داشتند. مردم امروز زبان روزه به این شکل آمدند اینجا تا حرفشان را به شهردار بزنند.

او اضافه می‌کند: زمانی که رسانه‌ها از شهردار می‌پرسند آنها می‌گویند ملک خصوصی است و مردم محلی به خاطر نما و مشکلات شخصی آمده‌اند.

وی تاکید می‌کند: ما از شهرداری مساعدت می‌خواهیم. به خاطر تغییر ساعات کاری در ماه رمضان اینها اصل کار را در این ماه گذاشتند که تا آخر ماه همه‌ی درختان را قطع کنند اما مردم جلوی آن ایستاده‌اند. در این منطقه اصلاً پارک نیست. چگونه این همه درخت را می‌خواهند از بین ببرند؟

به نظر می رسد از باغ فردوس، کاخ موزه سعد آباد، کاخ نیاوران و کاخ گلستان و سردر باغ ملی که بگذری، این روزها باغ‌های قدیمی پایتخت دیگر حال و روز خوشی ندارند؛ هر روز در یک گوشه این شهر خاکستری آلوده به دود خبری از قطع درختان و ساختن برج‌های سر به فلک کشیده می‌آید تا اثبات کند تهران شهر بتون‌ها و دوده‌ها دیگر علاقه‌ای به داشتن طبیعت سبز ندارد و تمام تلاشش را برای از بین بردن میراث طبیعی به کار می‌برد تا برای آیندگان علاوه بر تخریب خانه‌های تاریخی و آثار طبیعی و درختان، میراثی بتونی به یادگار بگذارد! 

مریم اطیابی

کد خبر: 45000
Share/Save/Bookmark