مشاورمعاونت صنایع دستی مدعی شد: تمامی وعدههای سازمان به کارمندان صنایع دستی محقق شده است.
به گزارش هنرنیوز، مردادماه سال جاری کارمندان صنایع دستی به اصفهان منتقل شدند، این انتقالی با واکنشهای متفاوتی روبه رو بود. از سویی بقایی رییس سازمان میراث فرهنگی این انتقال را ضروی میدانست و معتقد بود با در نظر گرفتن تسهیلات مشکلی برای این گروه از کارمندان بوجود نمیآید. از سویی کارمندانی که نمیتوانستند به راحتی ترک دیار کنند و نمی دانستند با وضعیت جدید چگونه باید کنار بیایند.حال بعد از پنج ماه از این انتقال ،تعدادی از كارمندان صنايع دستی معتقدند اوضاع آنها بعد از آمدن به اصفهان بهتر نشده و موجب چند پاره شدن خانواده و گاهی پرداخت اجاره بها در دو شهر گشته است. به گونهای که برخی از این افراد به دور از خانواده با سایر همکاران خانهای را اجاره کرده و آخر هفتهها به خانوادههایشان در تهران سر میزنند.
البته برخی کارکنان صنایع دستی از اجرایی شدن افزايش حقوق و وامهای وعده داده شده ،خبر می دهند اما مبلغ پرداختی را مبلغ عنوان شده، نمیدانند. آنها میگویند بازپرداخت وام هشتميليون تومانی با سود 14 درصد به بانك همزمان با پرداخت اجاره خانه، باعث شده تا آنها رغبتی به وام دوم که مبلغ آن هفتميليون تومان است،نداشته باشند مخصوصا که برخی از آنها در دو شهر اجاره بها پرداخت میکنند.
در این بین تهمينه دانيالی معاون صنايع دستی کل کشور درباره عملی شدن وعدههای سازمان میراث فرهنگی به کارمندان اظهار کرد: این وعدهها عملی شده است. وی گفت و گوی کاملتر در اینباره را به سيديعقوب حسينی مشاور و مسؤول حراست معاونت هنرهای سنتی و صنايع دستی محول کرد .
سيديعقوب حسينی مشاور و مسؤول حراست معاونت هنرهای سنتی و صنايع دستی با اعلام این مطلب که در راستای سياست دولت مبنی بر تمركززدايی، اين معاونت، نخستين معاونتی بود كه از پايتخت خارج شد، اظهار کرد: بر اين اساس، كميته انتقال معاونت از تهران به اصفهان را تشكيل شد. اين كميته شامل مديران كل معاونت و كميته حراست بود تا انتقال بهنحوه مطلوب و با كمترين آسيب انجام شود و اين عمليات از 15 تيرماه آغاز شد.
مشاور معاونت صنایع دستی گفت: در مرحله نخست، هماهنگیهای لازم با استانداری و مديركل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان اصفهان انجام شد تا مشكلی درباره محيط اداری، اسكان كارمندان و تحقق وعدههای دادهشده پيش نيايد.
وی ادامه داد: در روزهای نخست ترتيبی اتخاذ شد تا كاركنان صنايع دستي در هتل اسکان يابند تا وعدههای سازمان در اينباره محقق شود. حتی به موضوع اسكان خانوادههای آنها نيز توجه شد.
حسينی با اشاره به اینکه سيستم دبيرخانه و اتوماسيون اداری اين معاونت در مدت دو روز مستقر شد ، تاکید کرد: كل معاونت نيز در كمتر از دو هفته به اصفهان منتقل شد. همچنين با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری جشني به اين مناسبت در چهلستون اصفهان برگزار شد.
مسؤول حراست صنایع دستی تصریح کرد: قبل از انتقال، به كاركنان این معاونت اعلام شده بود در صورت علاقهمندی برای انتقال، اعلام آمادگی كنند تا ما براساس آن، انتقال را انجام دهيم.
وی با بیان اینکه با خرد جمعی در شورای مديران كل اين معاونت تلاش كرديم اين انتقال بدون آسيب پرسنلی و تجهيزات اداری انجام شود، ادامه داد: خوشبختانه اين كار بدون كوچكترين خطا انجام شد و به جرأت میتوان گفت كه انتقال معاونت صنايع دستی با كمترين خطا صورت گرفت.
حسینی در پاسخ به این پرسش که منظور از كمترين آسيب و خطر در اين انتقال چیست؟ درحالیکه برخی كاركنان گفته بودند وعدهها درباره اسكان در هتل، اياب و ذهاب ، سكونت، ثبت نام فرزندانشان در مدارس و رفتوآمد رايگان به تهران و تحقق وعدههای سازمان، محقق نشده است، گفت : ما در كميتهای كه تشكيل داديم، تمام اين موارد را پيشبينی كرديم. هيچيك از اين مشكلات مطرح نبود، چون كميته، در نخستين مرحله با استاندار اصفهان جلسهای داشت و موضوع ثبت نام فرزندان كاركنان در نزديك محل سكونت آنها و در بهترين مدارس اصفهان را مطرح و به آن رسيدگی كرد.
وی تاکید کرد: در اين جابهجايی، هيچ پروندهای ناپديد نشد، چون از ابتدا جانمايی پيش از انتقال انجام شده بود.
مشاور معاونت صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که که قرار بود وامهای وعده داده شده به كاركنان انتقاليافته سود 12 درصدی داشته باشد چرا اکنون باید با دو درصد افزایش (14 درصد سود) پرداخت شود؟ گفت: در كمتر از سه هفته، وام هشتميليون تومانی شامل سهميليون تومان وام خريد كالا و پنجميليون تومان وام جعاله با 12 درصد سود به كاركنان رسمی، قراردادی، شركتی و خدماتی پرداخت شد. اين اتفاق در كمترين زمان و بدون سپردهگذاری اتفاق افتاد و سود آن هم 14 درصد نيست، چون خود من هم آن را پرداخت میكنم.
وی همچنین در تشریح مشكلات بانك عامل برای پرداخت دومين وام يعنی وام هفتميليون تومانی خريد خودرو به کارمندان، اظهار کرد: بانك حسن نيتی در پرداخت وام قبلی نشان داد؛ ولی گروهی از همكاران در ارائه مدارك كوتاهی كردند و با چند هفته تأخير، وام هشتميليون تومان را گرفتند.
وی افزود: اما درباره وام خودرو، برخی ثبت نام كردند و برخی هم بهخاطر حجم اقساط اقدام نكردند. همچنین بانك اعلام كرد به افرادی كه قبلا وام خودرو گرفتهاند، نمیتواند اين وام را بدهد.
حسینی همچنین درباره وضعیت مسكن مهر كاركنان صنايع دستی عنوان کرد: در نشستی كه با رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، موضوع مسكن كاركنان صنايع دستي و پژوهشكدهي هنرهاي سنتي مطرح شد و در تعاملی با بانك مسكن و وزارت مسكن و شهرسازی اعلام شد كه بهمحض اعلام آمادگی، كاركنان اين معاونت به سازمان مسكن و شهرسازي استان اصفهان معرفی میشوند و در دو روز و خارج از نوبت وام 20ميليون تومانی برای محدوده اصفهان با 7 درصد سود و وام 25ميليون تومان برای خارج از شهر اصفهان با 4 درصد سود پرداخت میشود.
وی افزود: هماهنگیها و ثبتنامها انجام شده؛ اما توان همكاران برای انبوهسازیهای مورد نظر پايين بود، بنابراين انبوهسازانی را معرفی كرديم كه كاركنان صنايع دستی از طريق آنها میتوانند گروهی يا انفرادی برای اين مسكن اقدام كنند.
حسینی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه پس قضیه وامهای 15ميليون تومانی كه سازمان وعده داده بود چیست؟ اظهار کرد: اين همان وامهای هفت و هشتميليون تومانی است كه در كنار آن، وام مسكن 20 و 25ميليون تومانی هم درنظر گرفته شده است.
مشاور معاونت صنایع دستی در تشریح وضعیت کارکنان دورکار نیز گفت : حدود 24 نفر از كاركنان اين معاونت دوركاری گرفتهاند كه حدود هفت نفر در حوزههای تخصصی و بقيه در بخشهای عمومی و خدماتی بودند. از پژوهشكده هنرهای سنتی و صنايع دستی نيز حدود 52 نفر به اصفهان آمدند.
وی درباره افزایش حقوقها عنوان کرد: حدود 30 تا 40 درصد افزايش حقوق و اضافهكاریها یعنی حدود 200 تا 250هزار تومان افزايش حقوق و هزينه حملونقل و رفتوآمد پرداخت شده است.
حسینی تاکید کرد: بدون استثنا، همه كاركنان اين تسهيلات را گرفتند، البته ممکن است يكی دو نفر در معاونت اين مزايا را بهدليل شرايط حكم اداریشان به شكل كامل دريافت نكرده باشند.
وی در پاسخ به این پرسش كه در این صورت چرا تعدادی از انتقالیافتگان به اصفهان از تغيير نكردن وضعيشان در مقايسه با تهران سخن میگویند،اظهار کرد: اين مسائل حساب دودوتا چهارتاست، آنها میتوانند قراردادهای تهران خود را با قراردادشان پس از انتقال به اصفهان مقايسه كنند. فكر نمیكنم براساس اين مدارك و اسناد، تناقضی مطرح باشد، چون ما نمیخواهيم تناقضگويی را در پيش بگيريم.