گشایش فصل تازه اي در مناسبات فرهنگی و اجتماعی دو كشور ایران و ایتالیا
سيد مسعود عسگريان در همايش 150 سال دوستي ايران و ايتاليا تاکید کرد؛
گشایش فصل تازه اي در مناسبات فرهنگی و اجتماعی دو كشور ایران و ایتالیا
 
تاريخ : دوشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۵۶
سيد مسعود عسگريان شهردار همدان در همايش 150 سال دوستي ايران و ايتاليا تاکید کرد: این همایش به منزله‌ی گشایش فصل تازهاي در مناسبات فرهنگی و اجتماعی دو كشور ایران و ایتالیا است.

در اين همايش سفير ايتاليا در ايران با بيان اينكه ايران و ايتاليا داراي مشترکات فرهنگي فراواني هستند، گفت: من در همدان بيشتر اين احساس را درک کردم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی هنرنیوز از همدان؛ آلبرتو برادانيني افزود: از اينکه در استان متمدن و فرهنگي همدان هستم احساس خوشحالي مي کنم و اميدوارم فصل جديدي براي برقراري ارتباط بين دو کشور ايتاليا و ايران به خصوص ايجاد ارتباط با استان همدان به وجود بيايد.

سفير کشور ايتاليا عنوان کرد: جاذبه هاي تاريخي و مدني همدان به عنوان نمونه هاي قدمت و تاريخ پر محتواي همدان است که در کشور ايتاليا اين عناصر از اهم فرهنگ قلمداد ميشوند.

سفير ايتاليا با بيان اينكه اشتراكات فرهنگي در آداب و رسوم و سنتهاي كشورهاي ايران و ايتاليا، آنها را در كنار هم نگه داشته است، گفت: اصل احترام به انسانيت و كيان خانواده و نيز احترام فرهنگي، اصول اصلي در نزديك نگه داشتن كشورهاي ايران و ايتاليا است.

وي با اشاره به وجود روابط مختلف در عرصههاي فرهنگي اين دو كشور اظهار داشت: حضور هيأتهاي باستانشناسي و مرمت ابنيه از كشور ايتاليا در ايران و آموزشهاي زبان فارسي با كرسيهاي اين زبان در ايتاليا نشان دهنده ميزان تعامل اين دو كشور است.

آلبرتو برادانيني برگزاري كنفرانسهاي مشترك در ايران و ايتاليا و تبادلات بازرگاني و تجاري اين دو كشور را مورد اشاره قرار داد و با بيان اينكه روحيه حاكم بر روابط اين دو كشور، روحيهاي تاريخي است، گفت: بايد با پيريزي روابط در چارچوبي مشخص زمينه همكاري ايتاليا و همدان را بيشتر كنيم.

برادانيني با تأكيد بر اينكه هر چه شناخت نسبت به يكديگر بيشتر شود، اشتياق براي همكاري نيز بيشتر خواهد شد، گفت: در چارچوب مورد نظر ميتوان اصل خواهرخواندگي همدان با يكي از شهرهاي كشور ايتاليا را محقق كرد.

وي با بيان اينكه علاقه بسياري براي توسعه روابط كشور ايتاليا با همدان وجود دارد، اظهار داشت: در اين زمينه افزايش تعداد جهانگردان ايتاليايي به همدان مدنظر است.

وي افزود: حضور جهانگردان ايتاليايي در همدان زمينهساز ايجاد ارتباط بيشتر است، چرا كه اين افراد شناخت خود را از همدان براي سرمايهگذاران ايتاليايي اعلام ميكنند.

سفير ايتاليا در ادامه با بيان اينكه تفاوت در ديدگاهها و به تبع آن در ملتها وجود دارد، گفت: نقاط اشتراك ايران و ايتاليا بيشتر از نقاط افتراق آن است.

برادانيني با تأكيد بر اينكه بايد آينده را در برنامهريزيها مدنظر قرار دهيم، گفت: سفارت ايتاليا همواره در كنار مسؤولان استان همدان است و هرگونه برنامهريزي و ابتكار عمل از سوي مديران اين استان براي اقدام در ايتاليا را ارج مينهد.

استاندار همدان نيز در همايش 150 سال دوستي فرهنگي ايران و ايتاليا گفت: خدمتگزاران دولت جمهوري اسلامي بيشترين وقت عمر خود را صرف خدمت به مردم مي کنند و در ذات ايران مردم سالاري حقيقي وجود دارد.

کرم رضا پيريايي در ديدار با سفير ايتاليا در ايران افزود: در ايران همه مناصب حکومتي بر اساس مردم سالاري ديني و بر پايه انتخاب مردم روي کار هستند و اين فراتر از دموکراسي مطرح است.

پيريايي خاطرنشان ساخت: استان همدان در توليد اشتغال در کشور رتبه پنجم را دارد و از ظرفيت هاي صنعتي و فرهنگي براي تعامل و ارتباط با کشور دوست ايتاليا برخوردار است.

وي همچنين به توانمنديهاي توليدات صنايع دستي استان اشاره کرد و گفت: سفال لالجين يک محصول منحصر به فرد است.

استاندار همدان تصريح کرد: همدان با کشور ايتاليا ميتواند تعاملات سازنده برقرار نمايد.

وي اظهار داشت: همدان و ايتاليا مي توانند در زمينه هاي علمي، فرهنگي، اقتصادي و به ويژه تبادل دانشجو، گردشگر و صنايع دستي همكاري نزديكي داشته باشند.

وي همچنين گفت: بي ترديد دو كشور دوست ايران و ايتاليا داراي مشتركات زيادي هستند كه مهمترين آنها تاريخ، سابقه فرهنگ غني، هنر و معماري اين دو كشور است.

پيريايي ادامه داد: تاريخ نشان مي دهد در عهد باستان، ايران و رم به عنوان دو امپراطوري بزرگ، از قدرت هاي برتر و مشهور جهان در آن عصر به شمار مي رفته كه اين خود از ديگر اشتراكات دو كشور است.

وي در ادامه به سابقه سه هزار ساله مدنيت همدان اشاره كرد و گفت: همدان پايتخت كشور ايران در دوران مادها و هخامنشيان بوده است.

وي اظهار داشت: اكنون نيز همدان داراي يك هزار و 437 واحد صنعتي ، 91 معدن فعال با تنوع 22 ماده معدني و ذخاير برخوردار از خلوص بالا از جمله سيمان با ظرفيت 5/2 ميليون تن در سال، توليد چيني آلات با ظرفيت 13 هزار تن و توليد ظروف شيشهاي با ظرفيت 120 هزار تن است.

وي ادامه داد: توليد انواع سنگ هاي تزييني گرانيتي، مرمريت و تراورتن با ظرفيت سالانه 5/1 ميليون مترمربع ، توليد فرآورده هاي لبني با ظرفيت سالانه 280 هزار تن و توليد شمش و انواع مقاطع فولادي با ظرفيت سالانه يك ميليون و 45 هزار تن از ديگر قابليت هاي استان است.

وي افزود: وجود 25 معدن سيليس با ذخيره 711 هزار تن، 41 معدن انواع سنگ گرانيت با ذخيره 8/2 ميليون تن، هشت معدن دولوميت با ذخيره 5/4 ميليون تن، 9 معدن فلدسپات با ذخيره 5/3 ميليون تن و 13 معدن آهك صنعتي با ذخيره 470 ميليون تن ديگر مزيت هاي استان است.

استاندار همدان با اشاره به جايگاه اين استان در توليد محصولات كشاورزي در كشور گفت: اين استان داراي 660 هزار هكتار اراضي زراعي و 62 هزار هكتار باغ، 6/4 ميليون واحد دامي، 9/8 ميليون قطعه طيور گوشتي و تخمگذار و استقرار يك هزار و 79 واحد صنعتي دام و طيور است.

پيريايي گفت: يكي ديگر از ويژگي هاي همدان جاذبه هاي گردشگري با بيش از يك هزار و 700 اثر تاريخي، فرهنگي و اكوتوريستي و 120 رشته صنايع دستي است كه سالانه ميزبان بيش از دو ميليون گردشگر است.

وي اظهار داشت: شهر باستاني هگمتانه، كتيبه هاي گنج نامه، محوطه باستاني ارگ نوشيجان، محوطه باستاني گيان، معبد لائوديسه نهاوند، آرامگاه حيقوق نبي و بوعلي سينا از ديگر مراكز مهم گردشگري استان است.

رئيس مركز هماهنگي انجمنهاي دوستي وزارت امور خارجه نيز در اين همايش با بيان اينكه ايران و ايتاليا دو كشور باستاني هستند و روابط تاريخي و فرهنگي اين دو كشور به حدي است كه در مدت كوتاهي نميتوان به بيان آنها پرداخت، گفت: برگزاري همايش 150 سال دوستي ايران و ايتاليا از سوي استان همدان اقدامي ارزنده در استحكام روابط اين دو كشور است.

رحيمي با بيان اينكه تشابه فرهنگي دو كشور ايران و ايتاليا زبانزد خاص و عام است، گفت: اين امر به روابط طولاني دو ملت برميگردد.

وي افزود: در 150 سال اخير 150 سفير و كاردار در تهران و رم به تنظيم روابط رسمي دو كشور در شرايط متفاوت سياسي مشغول بودند و در اين بين ميليونها شهروند ايراني و ايتاليايي بناي فرهنگي اين دو كشور را براي گسترش روابط بنا نهاده و مينهند.

وي در ادامه با بيان اينكه براي توسعه و استمرار روابط فرهنگي دو كشور ايران و ايتاليا فاكتورهاي بسياري وجود دارد، پيشنهاد كرد: مشابه اين همايش در شهر رم يا يكي از شهرهاي ديگر ايتاليا برگزار شود كه اين امر از عهده وزرا و رايزنان فرهنگي ايتاليا برميآيد.

وي ادامه داد: با توجه به سابقه 4 هزار و 500 ساله تمدن هگمتانه خواهرخواندگي يكي از شهرهاي ايتاليا با همدان در توسعه روابط اين دو كشور مؤثر است.

وي ادامه داد: در حال حاضر مقدمات تأسيس انجمن دوستي ايران و ايتاليا در تهران و انجمن دوستي ايتاليا و ايران در رم مهيا شده كه انتظار ميرود امكان تأسيس انجمن دوستي دو كشور در پايتختها فراهم گردد.

رحيمي با بيان اينكه ايران و ايتاليا همكاريهاي بسياري در زمينه باستانشناسي داشتهاند، گفت: مشاركت ايتاليا در مرمت ارگ بم و مسجد شيخ لطفا... بيانگر اين واقعيت است.

رحيمي به ويژگيهاي ارزنده صنايع دستي همدان و مشتركات دو كشور ايران و ايتاليا در اين زمينه اشاره كرد و گفت: شهر سفال در همدان ميتواند زمينه همكاري بيشتر اين دو كشور را براي انتقال دانش سفالگري مهيا كند.

رحيمي صنعت گردشگري را ميراث ارزشمند كشورهاي ايران و ايتاليا برشمرد و با بيان اينكه هر ساله شمار زيادي از مردم ايتاليا از شهرهاي اصفهان، شيراز و تبريز ديدن ميكنند، گفت: همدان نيز بايد در زمره اين شهرها قرار گيرد.

رئيس مركز هماهنگي انجمنهاي دوستي وزارت امور خارجه ادامه داد: انتشار و انعكاس اخبار همايش 150 سال دوستي فرهنگي ايران و ايتاليا در رسانههاي ايران و ايتاليا و تهيه گزارشي از ديدنيهاي همدان به زبان اين كشور و انتشار آن در رسانههاي ايتاليايي در شناسايي بيشتر همدان مؤثر است.

وي يادآور شد: بايد زمينه ديدار هيأتهاي سرمايهگذاري ايتاليا از همدان فراهم شود و هيأتهاي مختلفي از همدان از كشور ايتاليا بازديد كنند.

رحيمي با تأكيد بر توجه به دستاوردهاي اين همايش خاطرنشان كرد: اين همايش بايد سنگ بناي روابط همدان و ايتاليا را در بخشهاي مختلف پايهريزي كند.

شهردار همدان نيز در اين همايش با بيان اينكه سابقه دوستي 150 ساله دو كشور ايران و ايتاليا و مشتركات فراوان فرهنگي تاريخي و گردشگري شهر همدان با شهرهاي با قدمت كشور ايتاليا فرصتي فراهم كرده تا در فضاي دوستانه زمينه گسترش تعاملات فرهنگي و اجتماعي بين اين دو كشور محقق شود، گفت: اميدواريم از طريق تبادل هيأتهاي فرهنگي ورزشي، هنري و تجاري بستر همكاريهاي مشترك فرهنگي اين دو كشور مهيا شود و روابط آنها تعميق يابد.

سيد مسعود عسگريان اظهار داشت: با توجه به سابقه دوستي ديرينه دو كشور ايتاليا و ايران زمينههاي لازم براي آشناييهاي بيشتر با توانمنديها و پتانسيلهاي موجود فراهم است.

وي با بيان اينكه همدان گذرگاه تاريخ است، گفت: اين شهر با قدمت چند هزار ساله شهر گنجها و گنجينهها و مزين به نگينهاي فرهنگي و باستاني بسيار و گنجينهاي از هنر، تمدن، فرهنگ، مشاهير و نامآوران است.

وي ادامه داد: نام آوراني چون بوعلي سينا و باباطاهر برگي از درخت پربار تمدن اين مرز و بوم هستند.

وي اظهار داشت: همدان پنجمين شهر تاريخي و فرهنگي و از جمله كلانشهرهاي ايران است و فرهيختگي پيشينيان و توانمندي علمي و اخلاقي آنان در ادوار مختلف باعث شده تا همدان مأمن مردماني كه به صداقت، معنويت و تلاش شهرهاند باشد.

شهردار همدان اظهار داشت: مديران شهري همدان سعي دارند تا با انجام اقدامات زيربنايي و اجراي پروژههاي شهري سيماي شهر همدان را برازنده نام بلندش كنند.

سيد مسعود عسگريان ابراز اميدواري كرد اين همايش بتواند فصل تازهاي را در مناسبات دو كشور باز كند تا با معرفي ظرفيتهاي فرهنگي، اقتصادي و سرمايهگذاري و حضور همدان در نمايشگاهها و جشنوارهها و همايشهاي كشور ايتاليا ظرفيتهاي موجود در شهر همدان به ساير كشورها معرفي شود.

عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي نيز در اين همايش با بيان اينكه مسيحيت و اسلام به عنوان دو دين بزرگ الهي در ارتباط دو كشور ايتاليا و ايران مؤثر بوده، گفت: ايران و ايتاليا هر كدام محور و مركز دين الهي هستند.

قنبري با بيان اينكه ايتاليا با مسيحيت شناخته شده است و تاريخ دو هزار ساله دين مسيحي تداعي كننده ايتالياست، گفت: اسلام نيز به عنوان يكي ديگر از اديان بزرگ الهي مطرح است.

وي با بيان اينكه ايران و ايتاليا ميتوانند در راستاي رفع تنشهاي بحران زا در دنياي امروز مؤثر باشند، گفت: محوريت دو دين الهي اسلام و مسيحيت در اين زمينه بسيار تأثيرگذار است.

وي اظهار داشت: در اين امر دوستي همان احترام به انسانيت و ارزشهاي انساني است كه در قرآن نيز آيات بسياري در خصوص دوستي واحترام به انسانيت وارد شده است.

قنبري ابراز اميدواري كرد در كشور ايتاليا نيز كه زمينه انجام اين امور وجود دارد اقداماتي صورت گيرد.

در ادامه اين همايش از كتاب آيينه فرهنگ نوشته دكتر محمدحسين رياحي رونمايي شد. اين كتاب به بررسي روابط فرهنگي ايران و ايتاليا پرداخته كه به زودي در ونيز ايتاليا نيز از آن رونمايي ميشود.

سفير ايتاليا در هنگام رونمايي از كتاب آيينه فرهنگ محمدحسين رياحي گفت: اين كتاب به مثابه يك سنگ بنا در راستاي به وجود آمدن ساختمان دوستي روابط ايران و ايتاليا است.

وي اظهار داشت: در راستاي انجام امور تحقيقاتي بيشتر در ايتاليا كمك حال محققان ايراني خواهيم بود.

رئيس دانشگاه علمي كاربردي فرهنگ و هنر اصفهان و نويسنده كتاب آيينه فرهنگ نيز در ادامه اين همايش با بيان اينكه از ديرباز ارتباط ملل و اقوام در پيشبرد تحولات علمي و هنري جهان مؤثر بوده است، گفت: ارتباط ايران و ايتاليا در زمينه سياسي به قبل از دوره ساساني و اشكاني برميگردد.

محمدحسين رياحي اظهار داشت: در دوران طلوع اسلام ايران به عنوان مهد تمدن اسلامي و ايتاليا به عنوان كانون دين مسيحيت محسوب ميشد.

کد خبر: 27127
Share/Save/Bookmark