فهرست آدم‌ربایی‌های ۲۰۱۲
آدم ربایی جهان را تهدید می‌کند
فهرست آدم‌ربایی‌های ۲۰۱۲
فهرست آدم‌ربایی‌های آدم‌ربایی، که بیشتر با هدف گروگان‌گیری انجام می‌شود، امروز به یک پدیده ترسناک بدل شده‌است.
 
تاريخ : شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۱
به گزارش هنرنیوز، ربوده‌شدن بیش از ۴۰ ایرانی توسط مخالفین دولت سوریه بخشی از همین اتفاق ترسناک دنیای امروز ماست. اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود، آدم‌ربایی امروز جهان ما و پدیده سفر و گردشگری را به شدت مورد تهدید قرار داده‌است. 

پایگاه اطلاع رسانی اسمارت تراول که یک سایت دولتی استرالیا درزمینه سفر و امور خارجی است، در آخرین به روز رسانی خود به مسافران و گردشگران هشدار داد که مسئله آدم‌ربایی و گروگان گیری یک معضل جهانی است که بخش‌های مختلفی از جهان را تهدید می‌کند. این پایگاه ضمن ارائه اطلاعات مختلف دراین زمینه از شهروندان خود خواست تا حد امکان از سفر به این کشورها و مناطق پرخطر خودداری کنند و در شرایط کنونی مقصدهای دیگری را برای سفرهای خود انتخاب کنند.

طبق بررسی‌های منتشر شده از سوی دپارتمان امور خارجی و تجارت استرالیا (DFAT)، کشورهایی که بیش از سایر کشورها شاهد بروز پدیده آدم‌ربایی بوده‌اند، به صراحت شهروندان استرالیایی را از سفر به این کشورها منع کرده و نسبت به خطر آدم‌ربایی هشدار داده‌است.

طبق همین گزارش فهرست این کشورها برحسب ترتیب الفبایی، افعانستان، الجزایر، بنگلادش ،بورکینافاسو، کامرون، چاد، کلمبیا، کنگو، مصر، اریتره، اتیوپی، هند، عراق، کنیا، لیبی، مالی، موریتانی، مراکش، نیجر، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، عربستان سعودی، سنگال، سومالی، سودان، سودان جنوبی، تونس، یمن و منطقه اقیانوس هند به ویژه در سواحل نزدیک به سومالی است.

این بیانیه درادامه این فهرست تاکید کرده است که در صورت الزام سفر در این کشورها باید دستورالعمل‌های محافظتی ویژه‌ای را که در بخشی مستقل ارا ئه شده، بدقت خوانند.

دراین بیانیه به مسافرانی که قصد سفر به این کشورها را دارند، تاکید شده که اگر مصمم به سفر به نواحی و کشورهای یادشده هستید، فراموش نکنید که دراین کشورها تهدیدهای مشخص از سوی آدم‌ربایان وجود دارد، بنابراین تا حد امکان از سفر به این کشورها و یا دست کم مناطق دور افتاده باید خودداری شود.

همچنین تاکید شده است که اگر در صدد سفر به این کشورها هستید، باید برخی اقدامات امنیتی ویژه در هرکشور را مراعات کنید. ازجمله سفر در جاده‌های این قبیل کشورها صرفا باید در ساعات روشن روز صورت بگیرد. همچنین از سفر به تنهایی خودداری کرده و هرگونه سفری باید به صورت دسته جمعی و با کمک یک راهنمای مطمئن محلی انجام شود.

همچنین تاکید شده است که آدم‌ربایی ممکن است در نواحی دریایی و توسط دزدان دریایی رخ دهد که عمدتا با گروگان‌گیری افراد و مسافران درکشتی‌های تجاری و یا توریستی همراه است. بنابراین، انجام این سفرها در مناطق یاد شده مستلزم سطح بسیار بالایی از تمهیدات امنیتی است و توجه به هرگونه رفتار یا رویداد غیر عادی در هر زمان از دوران سفر الزامی است.

اما نکته مهم دیگر دراین بیانیه این است که به مسافران علاقمند به سفر دراین نواحی هشدار داده شده است که سیاست دولت استرالیا براساس خودداری از پرداخت هرگونه پول یا معامله با دزدان و ادم ربایان است. زیرا دولت استرالیا کاملا آگاه است که هرگونه مبادله با آدم ربایان باعث تشدید این قبیل تهدیدها درآینده و تشویق آدم ربایان می شود.

بنابراین اگر شما تصمیم به سفر به این قبیل کشورها را دارید، باید کاملا نسبت به رعایت امور امنیتی برای حفاظت از خود در هر محل به تناسب شرایط و موقعیت آن، مطمئن باشید. توصیه می‌شود که در صورت امکان از توصیه‌ها و بیمه های ویژه تامین امنیت شخصی دراین قبیل مناطق استفاده کنید.


کارکنان خارجی به ویژه آنان که در صنایع نفت و معدن کار می‌کنند، و نیز گروه‌های بشردوستانه، روزنامه نگاران، توریست‌ها و مهاجرانی که برای دیدار از کشور نیاکان خود به این قبیل کشورها سفر می‌کنند؛ اساسا بیش از سایر افراد هدف گروه‌های آدم ربایی قرار می‎گیرند. جشنواره‌های فرهنگی و کارناوال‌ها و مراکز خرید و خودپرداز بانک‌ها نیز مهم‌ترین هدف و مکان مورد علاقه آدم‌ربایان استانواع آدم‌ربایان
طبق اطلاعات منتشرشده، ادم ربایی درکشورهای مختلف به تناسب انگیزه و نحوه آدم ربایی متفاوت است. اما این قبیل عملیات مشخصا به سه دلیل اصلی رخ می‌دهد که یا با انگیزه گرفتن فدیه و معامله گروگان است ویا با هدف‌ها و دلایل سیاسی اتفاق می‌افتد. البته نوع سومی هم وجود دارد که توسط دزدان دریایی در سال‌های اخیر دربرخی کشورهای توریستی جهان همانند مصر به رغم وسعت و امنیت و محبوبیت آن به عنوان یک مقصد گردشگری، بشدت رشد کرده‌است.

طبق بررسی‌های انجام شده گروه‌های تروریستی در کشورهایی چون افغانستان اغلب در صورت عدم برآورده شدن خواست‌های خود گروگان‌های خود را می‌کشند. کارکنان خارجی به ویژه آنان که در صنایع نفت و معدن کار می‌کنند، و نیز گروه‌های بشردوستانه، روزنامه نگاران، توریست‌ها و مهاجرانی که برای دیدار از کشور نیاکان خود به این قبیل کشورها سفر می‌کنند؛ اساسا بیش از سایر افراد هدف این قبیل گروه‌های آدم‌ربایی قرار می‌گیرند.

یکی از روش‌های آدم‌ربایان استفاده از تاجران محلی همانند کارکنان موسسات حمل و نقل و یا آژانس‌های مسافرتی و گردشگری است تا از این طریق مسافران خارجی و ناآشنا به محل را که طمعه‌خوبی برای آدم ربایان محسوب می‌شوند، شناسایی کنند. گروگان‌ها ممکن است توسط آدم‌ربایان به کشورهای همسایه برده شوند. به عنوان نمونه گردشگران و کارکنان و فعالان گروه‌های بشردوستانه که بارها توسط گروه‌های شبه نظامی در "کنیا" ربوده شده‌اند به کشور سومالی منتقل و نگهداری شده‌اند.

دزدان دریایی نیز سالانه صدها نفر از گردشگران و مسافران و تاجران را عمدتا با هدف دریافت پول و باج می‌ربایند. دزدان دریایی اغلب به همه نوع کشتی‌ها چه از نوع تجاری و چه از نوع گردشگری و توریستی حمله می‌کنند. خطوط گشت دریایی لوکس و مجلل و انواع قایق‌های متوسط توریستی، به ویژه هدف جذابی برای این قبیل دزدان است.

اما در منطقه آمریکای جنوبی گروه‌های تروریستی به دلیل اقدامات آدم‌ربایی خو دشهرت بسیار دارند. کلمبیا بالاترین نرخ آدم ربایی جهان را دارد که عمدتا توسط گروه‌هایی همانند فارک (FARC) دست به ربودن افراد خارجی به ویژه کودکان می‌زنند که در بسیاری موارد نیز به مرگ و قتل این افراد منجر شده‌است.

جشنواره های فرهنگی مکان‌هایی جذاب برای آدم‌ربایان
جشنواره ها و کارناوال‌های فرهنگی و محلی مختلف نیز مکان‌های جذابی برای گروه‌های بزهکار و مجرمانی است که به منظور شناسایی هدف‌های آدم ربایانه خود اغلب دراین مکان‌ها حاضر می‌شوند. این فستیوال‌ها که سبب جذب هزاران نفر از مردم می‌شود فرصت خوب و قابل پیش‌بینی و نیز دارای مسیرهای ناامنی است که دزدان و آدم‌ربایان نهایت بهره را از آن می‌برند.

گروه‎های بزهکار نیز بیش از هرچیز گردشگران را هدف قرار می‎دهند که اغلب آنان را با روش‎های تهدیدآمیز مجبور به اخذ پول از دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها می‎کنند. این گروه از آدم‌ربایان که روش آن‌ها در کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی به "آدم ربایی در روز روشن " شهرت و رواج بسیار دارد، درسایر کشورها کمتر دیده شده‌اند اما دربرخی موارد این گروه‎ها قربانیان خود را به قتل رسانده و یا به سختی مجروح کرده‎اند. هتل‎ها و مراکز خرید که دارای انواع خودپرداز هستند، بیش از هر جای دیگری مکان بروز این قبیل رویدادها و تهدید‎ها برای توریست‌ها هستند که عمدتا در ساعات روز نرخ ارتکاب این جرایم کمتر است.

برخی بزهکاران و آدم‌ربایان نیز در جامه رانندگان تاکسی ظاهر می‌شوند. دراین موارد قربانی تنها زمانی امکان رهایی از دست آدم‌ربایان را دارد که با پرداخت پول مورد درخواست مجرمان موافقت کند.

درپایان نیز فهرست آدم ربایی‌ها انجام شده تا ۲۹ جولای ۲۰۱۲ ذکر کرده‌است.

فهرست عملیات آدم ربایی جهان در سال ۲۰۱۲
۵ ژانویه به دام افتادن یک گروه بشردوستانه از سوی یک سازمان بین المللی در کوتا پاکستان
۱۶ ژانویه ربودن دو عضو گروه‌های بشردوستانه در عملیات آدم‎ربایی در مولتان پاکستان
۲۲ ژانویه آدم‌ربایی یک گروه بشردوستانه دیگر در سند پاکستان
۲۶ ژانویه ربودن یک شهروند آلمانی در کانو واقع در نیجریه
۱۴ مارچ دو شهروند ایتالیایی که در ایالت اوریسای هند ربوده شدند.
۱۶ مارچ ربوده شدن یک شهروند سوییسی در یمن
۱۵ آوریل ربوده شدن یک سوییسی دیگر در تیمبوکتو در کشور مالی
۲۹ ژوئن ربوده شدن یک فعال گروه های بشردوستانه خارجی از کمپ موسوم به پناهندگان داداب واقع در کنیا
۲۹ جولای دزدیده شدن یک شهروند ایتالیایی در صنعای یمن .

اما این فهرست همچنان با ذکر عملیات آدم ربایی دیگر در سال ۲۰۱۱ ادامه دارد و نیز شایان توجه است که به دلایلی بسیاری از عملیات آدم‌ربایی رخ داده شده در کشورهای مختلف از جمله عملیات ربودن گردشگران خارجی در مصر و صحرای سینا را که درماه های گذشته رخ داده بود و یا عملیات آدم ربایی و گروگان گیری در سوریه را شامل نشده است.
علاقمندان به دریافت اطلاعات بیشتر به این نشانی مراجعه کنند:


http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/travelbulletins/Kidnapping
کد خبر: 47487
Share/Save/Bookmark