نمايش هنر ایراني در نمایشگاه صنایع دستی مالزی
نمايش هنر ایراني در نمایشگاه صنایع دستی مالزی
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۶

نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی مالزی با شركت ۳۲ کشور جهان در شهر کوالالامپور برگزار و هنر ایرانیان در تار و پود قالی‌های دستباف هر بیننده‌ای را به ذوق می آورد.
به گزارش هنرنیوز، در این نمایشگاه بین‌المللی که در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی گشایش یافت و چهار روز (۲۲شهريور) ادامه دارد، ذوق ایرانیان که در تار و پود قالی‌های دستباف نمایان شده، عرضه شده است و هر بیننده‌ای را به ذوق می آورد.
در غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی مالزی که به همت رایزنی فرهنگی ایران در مالزي برپا شده است، آثاری از هنرمندان استان‌ها و شهرهای مختلف ایران که باعث جاذبه گردشگری شده، به نمایش درآمده است.
گلدان‌های منبت‌کاری شده، ظروفی که حاصل مس‌گران هنرمند است، قلم‌زنی‌ها، نگارگری، زیلو و پلاس‌بافی‌ها، گلیم و برخی دیگر از آثار هنرمندان ایرانی در این غرفه عرضه شده است.
بنا بر اعلام اين گزارش، ۳۲ کشور صنایع دستی خود را با هدف نمایش و یا فروش در بیش از ۴۰۰ غرفه در مساحتی بیش از ۵ هزار متر مربع در این نمایشگاه بین‌المللی عرضه کرده‌اند و بزرگ‌ترین غرفه‌ها به میزبان و کشورهای اندونزی و نپال اختصاص دارد.
ایران، مکزیک، آمریکا، فیلیپین، اندونزی، مصر، پاکستان، سریلانکا، هند، برونئی، تایلند و ویتنام از جمله کشورهای شرکت‌کننده در این نمایشگاه هستند.
برخی از فعالان صنایع دستی با نمایش قسمت‌هایی از روند ساخت صنایع دستی کشور خود، آموزش‌های مقدماتی در مورد هنر خود را ارايه می ‌دهند.
اجرای نمایش‌های فرهنگی و فروش غذای کشورهای مختلف بخش دیگری از این نمایشگاه چهار روزه است.
همچنين در این نمایشگاه یک غرفه از بخش خصوصی ایران نیز با اقلامی برای فروش حضور یافته که این امر ضرورت توجه بیش‌تر به نقش بخش خصوصی در معرفی صنایع دستی ایران را مورد تأکید قرار می‌دهد.
محمد نظری عبدالعزیز، وزیر گردشگری مالزی در آیین گشایش این نمایشگاه که علی‌اکبر ضیایی، رایزن فرهنگی ایران در مالزي نیز در آن شرکت كرده بود، صنایع دستی هر کشور را معرف فرهنگ و تمدن آن کشور و یادگار نیاکان گذشته دانست.
وی گفت: زبان هنر یکی از زبان‌های مشترک برای ارتباط بین کشورهاست.
وزیر گردشگری مالزی پس از گشایش نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی از غرفه‌های ایران هم دیدن کرد.
بنا بر اعلام كارشناسان حوزه صنايع دستي، حضور پررنگ در این گونه نمایشگاه‌های بین‌المللی ضمن آشنایی مردم کشور میزبان با صنایع دستی ایران، زمینه آشنایی نمایندگان کشورهای دیگر با صنایع دستی کشورمان را نیز فراهم می‌کند و از این طریق امکان کسب سود اقتصادی از این صنعت سودآور ایجاد می‌شود.
آمار نشان می‌دهد كه ۲/۳ درصد ارزآوری ایران در سال گذشته و در دوره‌ای که تحریم‌های ناعادلانه علیه کشورمان اعمال شده بود، از طریق حوزه صنایع دستی انجام شد و از مجموع ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، ۱۵۰ میلیون دلار از طریق حوزه صنایع دستی کسب شده است.
گفته می شود ایران با ۱۳۳ رشته صنایع دستی در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
کد خبر: 82875
Share/Save/Bookmark