کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گشایش یافت
با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این کمیسیون؛
کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گشایش یافت
 
تاريخ : سه شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۱۷
آیین گشایش کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این کمیسیون برگزار شد.

به گزارش هنرنیوز، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه با بیان اینکه مدت‌ها بود دنبال تشكيل چنين جمعی در زمينه هنر با حضور هنرمندان و نخبگان هنر بوده‌ام، گفت: تشکیل این کمیسیون با حضور هنرمندان کشور صرفا براي تدوین مصوبات نیست بلکه ضرورت آن تشکیل یک جمع نخبگانی آینده‌نگر در موضوعات هنری است.

دكتر محمدرضا مخبر دزفولي در ادامه گفت: به دنبال آن هستیم كه نخبگان هنر بنشينند و صرف‌نظر از گرايش‌ها و جهت‌گيري‌ها، در بخش‌هاي گوناگون براي ذهنيت‌سازي در موضوع فرهنگ و هنر كشور فکر کنند.

مخبر دزفولی با بیان اینکه بنيان فكري ما از قرآن و معارف اسلامي گرفته شده است، گفت: هنر هم يكي از اين مقوله‌هاست كه در اين بنيان‌ها وجود دارد و هنر در بنيان هاي فكر ما يك موضوع عرفي و زمينه‌اي نيست بلكه از موضوعات اصلی است.

وی افزود: هنر جزء بنيان‌هاي فكري ماست و تفكرات مختلف مي‌توانند ذيل اين چتر بزرگ، خود را پيدا كنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه باید جمع‌هاي نخبه‌اي برای توليد فكر و انديشه شكل دهيم گفت: هنر بايد زيبايی و توحيد را معرفي كند و هنرمندی كه كفر و الحاد را معرفي كند، استفاده ابزارگرایانه از هنر کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: منظور از هنر متعهد هنري است كه انسان را به سمت كمال سوق دهد و هنري كه به شرافت انساني متعهد باشد.

مخبر دزفولي در ادامه گفت: کمیسیون هنر و معماری نباید با شتابزدگی عمل کند و ضرورت دارد که یک جمع نخبگانی آینده‌نگر در موضوع هنر که دیده‌بان هنر در عرصه ملی و فراملی است شکل گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این کمیسیون می‌تواند نقاط قوت ما را در هنر که ممکن است الان به نقط ضعف تبدیل شده باشد تقویت کند.

مخبر دزفولی با اشاره به فعالیت شورای هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای هنر همچنان در جایگاه خود باقی است و این مجموعه در واقع مکمل و تقویت‌کننده شورای هنر است و کارهایی که اینجا و در شورای هنر انجام می‌شود مسیر تصویب مصوبات حوزه هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی را آسان می‌کند.

وی با اشاره به توجه نقشه جامع علمی کشور به مقوله هنر گفت: کمیسیون هنر و معماری باید برای تحقق این بخش از نقشه جامع علمی و اجرایی شدن آن کمک جدی کند.

در ادامه جلسه دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو؛ رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تشکیل این کمیسیون به‌عنوان یک نقطه عطف در توسعه هنر کشور محسوب می‌شود، گفت: عدم وجود سیاستگذاری واحد یکی از معضلات حوزه هنر در سال‌های گذشته بوده است و این کمیسیون می‌تواند در این جایگاه قرار گرفته و به سیاستگذاری، و نظارت عام در حوزه هنر بپردازد.

ايماني خوشخو: درباره فلسفه تشکیل کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ویژگی‌های منحصربه‌فرد حوزه هنر منجر شد تا اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان عالی‌ترین نهاد مرجع تصمیم‌گیری، سیاستگذاری و هدایت در امر فرهنگ کشور اقدام به تاسیس این کمیسیون کند.

ایمانی خوشخو تصریح کرد: با تشکیل این کمیسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از پیش به مسائل پیش روی عرصه هنر خواهد پرداخت و تصمیمات این شورا پشتوانه هنر کشور خواهد بود.

وی اضافه کرد: امیدواریم با مسیری که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه هنر ترسیم خواهد شد هنر در جایگاه واقعی خودش قرار گیرد.

رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه 40 موضوع برای طرح در این کمیسیون احصاء شده است، گفت: تهیه اطلس هنر کشور در رشته‌های مختلف، سندهای توسعه تئاتر، سینما، موسیقی و...، منشور توسعه هنر و معماری کشور، اخلاق حرفه‌ای در هنر، جایگاه هنر در آموزش و پرورش، سند تعلیم و تربیت هنر ایرانی اسلامی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هنر، دیپلماسی بین‌المللی هنر، رصد کردن جشنواره‌های هنری، حمایت دولت از هنر، اقتصاد هنر از موضوعاتي است كه در اين كميسيون مورد بررسي قرار مي گيرد.

ايماني خوشخو در پايان گفت: در هر يك از رشته هاي هنري سينما، موسيقي، تئاتر، هنرهاي تجسمي و معماري كارگروههايي متشكل از هنرمندان در كميسيون هنر و معماري تشكيل خواهد شد.

در ادامه این جلسه برخی از اعضای کمیسیون هنر ومعماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیان برخی نکات پیرامون تشکیل این کمیسیون و اهمیت آن پرداختند.

محمدرضا جعفری جلوه با اشاره به اینکه اصلی‌ترین جایگاه که باید به وجوه مختلف هنر و معماری بپردازد شورای عالی انقلاب فرهنگی است گفت: خوشحالیم که امروز این امر بروز محقق شده است و امیدواریم نتایج حاصله بتواند دست هنر را بگیرد.

سیدمسعود شجاعی طباطبایی نیز با بیان اینکه باید یک اتفاق جدی در عرصه هنر صورت می‌گرفت و از موازی‌کاری‌ها و عدم برنامه‌ریزی در عرصه هنر که بودجه‌های کشور را هدر می‌دهد جلوگیری کرد، تشکیل این کمیسیون را اتفاقی مثبت در این زمینه قلمداد کرد.

همچنین غلامرضا اسلامی در این خصوص با بیان اینکه باید تکلیف مباحث اعتقادی در حوزه هنر مشخص شود و جایگاهی برای برنامه‌ریزی در این زمینه ایجاد می‌شد، گفت: یک حرکت بسیار خوب درحال شکل‌گیری است که با تقویت آن مباحث بی‌هویتی و گم‌گشتگی در حوزه هنر برطرف خواهد شد.

حسن بلخاری نیز تشکیل کمیسیون هنر و معماری را بسیار ضروری دانست و گفت: لازم بود تا این کمیسیون تخصصی برای امر هنر و معماری شکل گیرد.

سیدمحمد میرزمانی نیز ابراز امیدواری کرد تا جلسات این کمیسیون به تصویب اسناد بالادستی در کشور منجر شود.

محمدعلی خبری نیز بازنگری در برخی مصوبات گذشته شورا و به‌روزرسانی آنها را بسیار مهم و ضروری دانست.

در ادامه نیز حمیدرضا نوربخش با اشاره به اهمیت و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بسیاری از مباحث زیربنایی در اینجا قابل طرح است و مباحث پیش روی موسیقی نیز می‌تواند از طریق این جلسات در شورای عالی انقلاب فرهنگی حل شود.

گفتنی است حبیب‌الله آیت‌الهی، عباس اخوین، محمدرضا جعفری جلوه، محمدعلی رجبی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مجید کیانی، سیدمحمد میرزمانی، حمیدرضا نوربخش، حسن بلخاری، سعید کشن‌فلاح، محمدعلی خبری، غلامرضا اسلامی اعضای این کمیسیون راتشکیل می‌دهند و استاد محمود فرشچیان نیز به‌عنوان عضو افتخاری در این کمیسیون حضور خواهد داشت.
کد خبر: 29351
Share/Save/Bookmark