رشد 22 درصدی گردشگران خروجی
در نخستین نشست رسانه‌ای سازمان میراث فرهنگی اعلام شد: /3
رشد 22 درصدی گردشگران خروجی
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۰
معاون گردشگری سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری اعلام كرد: سال پيش، تعداد گردشگران خروجی از كشور شش‌ميليون و ‌٣٧٦هزار نفر بود كه امسال اين رقم به هفت‌ميليون و ‌٨٠٥هزار نفر رسيد. به اين ترتيب، رشد ‌٢٢ درصدی را در آمار خروجی گردشگران شاهد بوديم.

به گزارش هنرنیوز، امروز (دوشنبه، ‌١٥ فروردين‌ماه) در نشستی رسانه‌ ای در موزه‌ ملی ايران رییس سازمان میراث فرهنگی و معاون گردشگری کل کشور به سوالات خبرنگاران درباره‌ سفرهای نوروزی پاسخ دادند.

حميد بقايی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آمارهای نوروزی از طريق 17 نهاد اعلام می‌شد و حتی برخی آمارها دو برابر جمعيت ايران بود و به نظر می‌رسد، واحد نفرسفر و نفرشب سبب ايجاد اين اشتباهات شده است، آيا قرار نيست تصميمی جدی درباره‌ نوع آمارگيری‌ها گرفته شود؟ اظهار كرد: نفرسفر اصطلاح سازمان ميراث فرهنگی نيست، اصطلاحی است كه UNWTO اعلام كرده و براساس برخی استدلال‌ها و استاندارد‌های بين‌المللي است.



وی عنوان کرد: اكنون به‌طور متوسط هر كارمند دست كم در روز دو سفر انجام می‌دهد و هريك از اين سفر‌ها هزينه‌ای بر دوش دولت دارد. به همين دليل، ملاك ما به يك استان وارد شدن است، وقتی يك فرد به استانی وارد مي‌شود، نبايد فقط اقامت آن را ببينيم، بخش‌ها و سازمان‌هايی كه در اين استان به مسافر از ورود تا خروج آن كمك می‌كنند، مورد نظر هستند و استان وظيفه دارد تا زيرساخت‌ها را برای اين قضيه به‌خوبی نگه دارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توضیح داد : واژه‌ نفرسفر ملاك قرار داده شد و آمارهايی كه درج شدند، نمادهايی بودند برای بيان وضع موجود و ایجاد يك تصوير از اين قضيه در ذهن ما. براساس آمارها، بيش از 50 درصد سفرها از شهرستان‌ها انجام می‌شود.



بقايی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی هايی كه برای بحث حمايتی دولت در زمينه‌ سفر وجود دارد، گفت : قبل از آغاز سال جديد، يارانه‌هايی برای سوخت مراكز خدماتی و رفاهی در نظر گرفته شد که به استانداران تحویل داده شد. اين موضوع مصوبه‌ ستاد هدفمندی يارانه‌ها بود و از اين پس، اين بخش‌ها در حوزه‌ صنعت قرار می‌گيرند.

وی همچنین در پاسخ با پرسشی درباره‌ تفاهم‌نامه‌ای كه برای تبادل مسافر ميان ايران و تركيه بسته شده بود وطی آن توافق شده بود به ازای هر گردشگر خروجی یک گردشگر به کشور وارد شود ولی ظاهرا این توافق نامه عملی نشد، تاکید کرد: اعلام كرده بوديم كه بخش خصوصی به اين موضوع وارد شود، ولی اگر آن‌ها جدی وارد نشوند و به نتيجه نرسند، ناچاريم كانون جهانگردی را متولی اين كار كنيم.



بقايي همچنین درجواب این سوال که برخی از هتلها 1یا 2 درصد ضریب اشغال داشتند، اظهار کرد: با اشاره به اين‌كه امسال يكی از مشكلات در ستاد تسهيلات سفر كمبود جا بود. درباره‌ بحث نفرسفرنیز باید گفت اين موضوع روالی است كه همه‌ دستگاه‌ها آن را دارند، حتی مديرعامل مترو تهران نيز اعلام كرد كه در سال ‌١٣٨٩، ‌٤٩٩ميليون نفرسفر از طريق مترو انجام شده و اين واژه‌ای است كه همه‌ دستگاه‌ها از آن استفاده می‌كنند.



معاون گردشگری کل کشور نیز در ادامه ، اعلام کرد :ضريب اشغال مراكز اقامتی امسال ‌٩ / ‌٧٧ درصد بوده است.

درمورد ضريب اشغال مراكز اقامتی استان تهران سال جديد ضریب اشغال همراه با كاهش بود . سال گذشته اين ميزان ‌٥ / ‌١٨ درصد بود كه امسال این رقم به ‌٥ / ‌١٣ درصد رسيد. همچنين سال گذشته، ضريب اشغال هتل‌ها در استان تهران ‌٥ / ‌١٩ درصد بود كه امسال به ‌٥ / ‌١٤ درصد كاهش يافت.

شهباز یزدانی در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر تعداد سفرهای شخصی و حمل و نقل عمومی اعلام کرد: امسال بيش از ‌٨٧ / ‌٨٢ درصد سفرها توسط خودروهاي شخصی، ‌١٥ درصد توسط اتوبوس، يك درصد از طريق حمل و نقل ريلی، دو درصد با حمل و نقل دريايي و ‌٧٣ / ‌٠ درصد از طريق هوايي انجام شد. علاوه بر اين، در بخش سفرهای جاده‌ای بيش از ‌٤٣ درصد سفرها با اتوبوس، بيش از ‌٣٦ درصد با مينی‌بوس و بيش از ‌٢١ درصد با تاكسی‌های برون‌شهری انجام شد.

معاون گردشگری عنوان کرد: امسال مقاصد مذهبی نسبت به سال گذشته ‌٦ / ‌١٠١ درصد رشد داشتند، به‌طوری كه قم بيش از ‌٢١ درصد و كاروان راهيان نور بيش از ‌٩٠ درصد با رشد روبه‌رو بودند.

یزدانی در جمع خبرنگاران نیز با اعلام رشد ‌٢٢ درصدی آمار خروج گردشگران، گفت: سال پيش، تعداد گردشگران خروجي از كشور شش‌ميليون و ‌٣٧٦هزار نفر بود كه امسال اين رقم به هفت‌ميليون و ‌٨٠٥هزار نفر رسيد. به اين ترتيب، رشد ‌٢٢ درصدي را در آمار خروجي گردشگران شاهد بوديم.

وی افزود: در بخش گردشگري ورودي نيز ‌٣ / ‌٣٧ درصد رشد داشتيم، به‌طوری كه سال ‌١٣٨٨ ميزان مسافران ورودی دوميليون و ‌٢٧٢هزار نفر بود و در سال ‌١٣٨٩، اين رقم به سه‌ميليون و ‌١٢١هزار نفر افزايش يافت.

یزدانی تاکید کرد: در نوروز، تعداد گردشگران ورودي ‌٨٢هزار و ‌١٨٥ نفر بود و ما در اين آمار ‌٤٠٠هزار نفر ايرانيان خارج از كشور را كه به ايران وارد شدند، حساب نكرديم. در حالی كه آن‌ها طبق تعريف سازمان جهانی جهانگردی، آنها نیز گردشگر محسوب می‌شوند.

معاون گردشگری تصریح کرد: آمار اعلام‌شده در بخش گردشگری خروجی براساس آمار پليس مهاجرت است و جزييات و مقاصد گردشگري هنوز ارائه نشده است.

همچنین در پايان اين نشست ، خبرنگاران بازديدی از منشور كوروش داشتند. آنها در سالن نمايش منشور، توانستند ازچهار قطعه از الواح گلی هخامنشی كه در سال‌های گذشته از شيكاگو به ايران بازگردانده شده بود، بازدید کنند.

کد خبر: 25210
Share/Save/Bookmark